peter-vinjett2

PETER KASTENSSON

Född 1940. Yrkeskarriären inleddes, efter ett år på bank, som ombudsman för Ung Högern-Konservativa Skolungdomsföreningen College i Stockholm 1960-64. Det var en kul tid, säkert roligare än vad man har nu…  Sedan blev det kort tid hos Medborgerlig Samling under legendariske SDS-chefredaktören Olof Wahlgren.

22 år på Kvällspostens Sportredaktion, bevakade bl a fyra av Björn Borgs fem Wimbledontriumfer. Samtidigt lite frilans för radion och TV-jobb för bl a Barnjournalen och TV-sporten. Tog t ex emot Ralf Edström vid flygbåten i Malmö när han kom hem med sitt första kontrakt i Holland.

10 år på Trav- och Galoppronden. Fri att göra vad jag vill sedan 1996 med författande av boken ”Vinnare” (som egentligen Hans G Lindskog skull skrivit), medarbetare i Jägersros program och hemsida samt inte minst i praktverket ”Jägersro 100 år”. Dessutom under flera år redaktör för Skandinavisk Galopp utgiven av de nordiska galoppförbunden. Efter att ha fått en ny knäled och ”synen tillbaka” efter gråstarroperation har jag tagit upp golfen igen, nu i förträffliga Sofiedals Golfklubb.

Idrottsligt förflutet i IFK Malmös handboll slutet av 50-talet och i söderlaget Bolton i Stockholm början av 60-talet samt både Malmö FF (föregångare till Malmö Redhawks) och IFK Malmö i ishockey slutet av 50-talet. Alltid som målvakt. Har också kört några amatörlopp i trav utan framgång på Jägersro men det är preskriberat… Är gul i fotbollssammanhang, det skryter man knappast med numera tyvärr.

5 svar till “Så’n är jag”

 1. Hej Peter
  Har under senaste året med stor behållning roat mig med att läsa och kommentera Åke Catos, Håkan Malmströms och Pekastens bloggar.
  Måste därvid informera dig om att det föreligger någon slags accessbegränsning för din blogg. Det tar alltid skitlång tid eller går inte alls att nå Pekasten, medan övriga kommer som skott (jag har ändå 100Mb/s). Lite bättre kommer man fram om man kopplar upp mot dig via Malmströms blogroll.
  Detta är en allvarligt förstoppning, och i den händelse begränsningen inte går att utläsa för dig, så hoppas jag att du kan åtgärda den via blogvärden.
  M v h
  Rolf Liljeblad

 2. Hej Peter
  Har med stort nöje tagit del av din blogg idag (det har tagit hele eftermiddagen).
  Mest tagen blev jag av ditt inlägg om Mats J. Vi umgicks en del m Mats, men fick först reda på att han hade gått bort några veckor senare. En hyvens kille o gentleman ut i fingerspetsarna.
  Gillar din stil att skriva o ”blir sugen” när jag läser dina inlägg. Keep up the good work grannen….
  Janne Dansk

 3. Jag sökte något annat på nätet, men kom in på Frösvik, och en spontan vidarekoppling därifrån blev Peter Kastensson. JoDu, där firade ombudsmanneriet stora triumfer. Allt var inte bättre förr, men en hel del var roligare, bland annat Frösvik. Nu är det pietetsfullt restaurerat till ett ställe där man inte kan ta ut svängarna. Det framgick tydligt.
  Lasse

  1. Hej Lasse i Ramsåsa, Long time no seeing och det är mitt fel. Jag har faktiskt varit på Frösvik efter restaureringen. Stället köptes av galopphästägare – har glömt namnet – som hade en argentinsk tränare som hette Diego Lowther ingift. Gjorde faktiskt ett reportage i tidningen Skandinavisk Galopp i början av 2000-talet. Fint som snus, men som du skriver, idag inget stället att ta ut svängarna på som för 50 år sedan!
   Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: