Ursäkta, men… FY FAN!!!

Jag kan inte kommentera gårdagens Kvällsposten – och Expressen – på annat sätt. Löpsedeln är den som Kvällsposten hade i Malmö. I stort sett hela förstasidan i Kvällsposten ägnades sedan åt hur synd det är om danske Peter Madsen, ubåtsmördaren. ”Mitt liv är i spillror” och att hustrun har lämnat honom.
Så här såg den ut:

Nej, jag har inte läst artikeln, skulle aldrig drömma om att lägga ut pengar på så smutsig, vulgär, vidrigt äcklig socialpornografisk journalistik. Om man nu överhuvudtaget kan tala om journalistik? Det räcker med att se förstasidan i tidningsställen.

Men detta är i den nyligen sparkade rikspolischefen Dan Eliassons anda. Det är inte brottsoffren det är synd om, det är förövarna!

”Mitt liv är i spillror”. Men vems liv är det som är i spillror? Torterade, mördade och styckade Kim Walls familjs liv förstås. Jag jobbade en del med fadern Joachim Wall på Kvällsposten för 30-40 år sedan, en av tidningens skickliga fotografer. Det är så jäkla omdömeslöst att behandla en gammal medarbetare och hans familj på det här hänsynslösa sättet.

Jag bryr mig inte om vem som har skrivit artikeln. Ansvaret ligger på Expressen ansvarige utgivare Thomas Mattsson tillsammans med Malmöupplagan Kvällpostens chefredaktör Katrin Säfström, båda omdömeslösa och ynkliga figurer. Men tyvärr är jag inte överraskad.

När det gäller löpsedeln som jag fotograferad på sta’n försöker man också misskreditera danska drottningen Margrethe genom att insinuera att hon ska lämna Danmark i hemlighet. Sanningen är att hon reser på den semester hon gjort senaste åren. Det här har man tagit från danska Ekstrabladet, en blaska i samma bedrövliga journalistiska verklighet som Expressen/Kvällsposten. Jag är förvisso inte rojalist, men jag skäms över den arbetsplats jag lämnade för 30 år sedan.

Ser på Facebook att Kvällsposten söker en ny chef. I dag följer man upp fredagens smutsiga bottennapp med ännu en ”tycka-synd-om” artikel beträffande den danske ubåtsmördaren. Bättre att lägga ner skiten med sin krympande upplaga!

Jag upprepar inledningen – FY FAN!!!

2 svar till “Fy fan, Kvällsposten!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: