Travets fackorgan vill ha anonyma angivare!

Standard

Anonymt angiveri! Det är travförbundägda fackorganet Travronden som lanserar denna nya giv. Man har hakat på #MeToo-trenden men drar det ett steg längre. ”Tipsa oss på Travronden – anonymt” skriver chefredaktören Joakim Svensson i senaste numret.

Det förvånar ju inte att han kommer från Expressen som tävlar med Aftonbladet i att starta drev mot olika personer, så må det handla om sexuella trakasserier eller skattehistorier.
Joakim Svensson är något så unikt som en chefredaktör för ett fackorgan som inte har ett dugg kunskap om vad det egentligen är som tidningen ska skildra.
Då blir det sådana här vurpor som blir allt fler och fler i Travronden, som på senaste tiden hakat på den PK-journalistik som fortfarande sprider dynga i ”humanitetens tjänst”. Det var inte för inte som de mest travkunniga medarbetarna för något år sedan i grupp lämnade Travronden för att starta eget i tidningen Sulkysport.
I senaste numret finns också vad som – inte otroligt – kan vara en ren ”hittepå-grej” om 39-åriga tjejen Simone som berättar om ”skamligt beteende” inom travsporten. Artikeln avslutas med att ”Simone heter egentligen något annat och hon har en annan ålder”. Jojo… Hur är det man säger i USA – ”fake news”?
”Tipsa oss anonymt!” Det får tankarna att gå till östtyska Stasi, ryska KGB ellenazistiska SS och Gestapo. Ange dina grannar! Som sedan ställs inför exekutionspatrullerna, som här är utbytta mot murvlar av sämsta sorten.
Självfallet finns det avarter av alla de slag även inom travsporten. Vilket ska bekämpas även här. Skyldiga ska sättas dit. Men att uppmana travsportens aktiva och intresserade att komma med anonyma anklagelser som sedan ska spridas i ett fackorgan som Travronden är inte bara beklämmande, det är rent omdömeslöst!

Svensk Travsport borde skämmas över Travronden!

 

Annonser

En reaktion på ”Travets fackorgan vill ha anonyma angivare!

  1. Tänk så jag saknar journalister i dagens media, dvs människor som säger ifrån direkt från start, när pekpinnen viner, som skärskådar makten och inte folket.
    Dessvärre är det i dagens samhälle alltför ofta endast i bästa fall skribenter, dessvärre ofta inte ens det som använder CtrlF för allt som publiceras. Utan urskillning, utan insikt, utan avsikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s