Är det farligare i Stockholm, Löfven?

Standard

När de dödande skotten kom till 08-land med några mord som följd, då regerade plötsligt vår statsminister som inte brytt sig så väldigt mycket tidigare. Han, Stefan Löfven, har tidigare skickat sin underhuggare inrikesminister Anders Ygeman att sköta problemen, så länge morden var utlokaliserade till Malmö.

När nu morden började närma sig Löfvens hemmadomäner, då blev det plötsligt fart på honom. Då inkallades plötsligt något som kallades ”säkerhetspolitiska rådet” som förutom Löfven och Ygeman består av bl a utrikesminister Margot Wallström, försvarsminister Peter Hultqvist, vice statsminister Isabella Lövin. Men inte vår populäre rikspolischef (OBS ironi!) Dan Eliasson. Någon polis anses inte vara värdefull i något ”säkerhetspolitiskt råd” I alla fall syntes i någon representant med vid pressinformationen.
Ygeman började orera om att vi måste ”lista kriminella”. I Stockholm var det inget snack om att sluta gå till billiga frisörer och åka billig taxi, som han tyckte var viktigt att framhålla som en bidragande orsak till gängkriminaliteten i Malmö.
Det hölls presskonferens i Stockholm, för nu, NU, skulle man ta i med hårdhandskarna. Och ”titta” på det hela! Oj, vad trygg och säker jag känner mig…
Men vad kan man egentligen begära av en regering som leds av en statsminister som uttalar sitt fulla förtroende för en kulturminister hämtad från barnprogrammet ”Bollibompa” i TV och som står och ljuger en TV-reporter och svenska folket rakt i ansiktet gällande ”återanpassningen” av människor som kommit tillbaka från terrorhandlingar. Hur i h-e kan han, Löfven, sätta miljöpartikeln Alice Bah Kuhnke som ansvarig för något som hon inte har en aning om? Sedan kan jag förstås undra varför dessa ”hemvändare” ska återanpassas när man borde skicka dom raka vägen till spjället och kasta bort nyckeln! Människor som Säpo anser vara största terroristhoten i Sverige!
Det kan inte vara lätt att skriva om politik i Aftonbladet, där det är LO som styr opinionen med viss hjälp av den uttalade kommunisten Åsa Linderborg på kultursidorna. Nåja, är man totalt indoktrinerad som den lille fjanten  Anders Lindberg, en av favoriterna i PK-styrda pladderprogrammet Opinion i SvT, bryr man sig förstås inte. I går skrev denne Lindberg efter valet i Nederländerna en Ledare i AB under rubriken ”Kalldusch för extremhögern” och gladdes åt att Geert Wilders parti inte fick den stora ökning som förutspåtts på vissa håll. ”Europa kan andas ut en smula”, skrev han. Men bara i smått förbigående nämnde han att socialdemokraterna i Nederländerna nästan utraderades och minskade från 25 till nio mandat!
I går berättade AB också på nästan hela förstasidan om M:s stora minskning i den väljarundersökning som genomförts. Kanske socialdemokraterna och deras tillskyndare mera borde bry sig om sin egen politik i stället för att i tid och otid orera om hur farliga partier på högerkanten är för samhället?!
När jag ändå är inne på mina hatobjekt inom den svenska journalistiken så noterade jag i veckan också att Sursvenskan applåderade finansmarknadsministern Per Bogrens förslag om flygskatt för miljöns skull. Trams! Men helt i linje med den vänster som styr tidningens opinionssidor och miljöpartiklarna måste väl av S ges en möjlighet att på något sätt tillfredsställa sina vikande opinionssiffror – här man verkligen tala om KRIS!
Skulle förstås inte förvåna mig om oppositionen släpper igenom det här förslaget när budgeten inom kort skall fastställas av riksdagen. Om det nu finns någon opposition??? Finns Alliansen kvar och vem styr i så fall?
Personligen struntar jag i grönkålsmaffians flygskatteförslag. Det lilla jag numera flyger gör jag från Kastrup/Copenhagen Airport och det förslag om en flygskatt som fanns i Danmark drogs tillbaka.

Undrar slutligen när regeringen på Arlanda tänker införa samma idiotiska ID-kontroller som sker på Kastrup? För därifrån kan man ju så vitt jag vet vid ankomsten köpa en billig flygbiljett om man okontrollerad vill ta sig till Sverige?!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s