Vem är det egentligen som ljuger?

Standard

En 60-årig polis i Örebro, Peter Springare, skrev ett inlägg på Facebook som vållat stor uppståndelse. Han har fått ett massivt stöd på sociala medier som vida övergår negativa kommentarer. Det här blev ett långt blogginlägg. Men jag har varit tyst länge, häng med om ni orkar…

Så här skrev Springare bl a i ett inlägg som började ”Jag är så jävla trött…”:
”Detta har jag hanterat Måndag-fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.
Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.
Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.”

Vår statsminister Stefan Löfven har framträtt i TV och diverse PK-media. Löfvens kommentar:
”Jag har mycket, mycket svårt att ta in den bilden. Jag vill påstå att det är fel”
Jag tittade på danska TV2:s sena nyhetssändning i går kväll, där man – utan PK-pekpinnar som i Sverige! – ägnade ganska stor uppmärksamhet åt det hela och även visade det som Springare skrivit. Stefan Löfven uttalade sig också i en intervju som jag förmodar sänts i Sverige. Där uttryckte sig Stefan Löfven i klarspråk, att det Springare säger inte är sant!

Polisprofessorn Leif G W Persson ­- som jag har större respekt för än för Löfven! – sa så här i ”Veckans Brott” på tisdagen:
”Jag vill påstå att han ger en korrekt beskrivning av sin vardag. En majoritet av de ärenden han handlägger har en misstänkt som inte har svenskt ursprung, och han är inte den första polisen att göra den iakttagelsen.”
Men han tyckte samtidigt att Peter Springare ger en missvisande bild av helheten:
”Och han ska hålla käften om vad som ligger på hans skrivbord. Det får han prata om när det finns en dom som vunnit laga kraft.”
Springare svarar så här på Facebook:
”Nej GW, jag behöver inte hålla käften om vad för brott som ligger på mitt skrivbord. Däremot skall jag hålla käften om innehållet och omständigheterna och identiteterna på de inblandade. Fejkade ”hittepånamn” kopplade till brottsrubriceringarna kan jag också lämna. Kanske inte helt påläst där GW.”

Stefan Löfven anser alltså att Springare ljuger, enligt ovan. PK-media med Aftonbladet i spetsen ger störst utrymme åt GW:s kritik av Springare i jätterubrik som ”Han bidrar till att kasta skuld”.
Men vem är det egentligen som ljuger svenska folket rakt i ansiktet? Jo, det är Stefan Löfven och hans vapendragare Anders Ygeman (förstås!).
Ungefär samtidigt som den här debatten pågår skjuter en 15-åring en – enligt polisen – oförvitlig man och vaktmästare som var ute för att skotta snö tidigt på morgonen i närheten av Pildammsparken i Malmö. Det här området tillhör inte ”normala skyttebanor” för dom gängkriminella utan kan snarare karakteriseras som ”finare” till skillnad från t ex Rosengård och Seved. Den skjutne svävar när detta skrivs fortfarande mellan liv och död. Butiksrånen har också spridit sig ut till Slottstaden.
I Malmö alltså. Löfven fortsätter ändå med sitt mantra ”det är tryggt i Sverige
”! I ”Skavlan” får en så kallad komiker som heter Henrik Schyffert (vad är det för roligt med honom?) fritt utan uppföljande obekväma frågor orera fritt. Så här sa han bl a:
”Vi har aldrig haft det bättre än vad vi har det idag. Vi har aldrig varit rikare, vi har aldrig varit mättare, vi har aldrig varit säkrare. Då är det konstigt att vi samtidigt är jätterädda. Och vi är rädda för allt i Sverige. Hela Stockholm är livrädda för bröd. Ställer man fram en brödkorg är det som att ställa fram en handgranat, folk får panik. Och vi är rädda för att ensamkommande vilsna flyktingbarn är hemliga IS-soldater för att ta över Allsång på Skansen.”
För detta hyllas han i PK-media. Samtidigt som man skriver hatartiklar för att KD-ordföranden Ebba Busch Thor fick sjunga i ”Så Ska Det Låta”, det ansågs som att opartiska (?) SvT gynnade SD. I ett mellanvalsår! Här hoppade också (förutom som väntat Oisin Cantwell i Aftonbladet) Sursvenskan (SDS) in med sin alltmer profilerade vänsterkantring mot avgrunden på den tynande kulturredaktionen.
Men Schyffert gick bra, för han tillhör vänsterfalangen!

Här i Sverige oroas vi med rätta över vad som kan hända i världen med Donald Trump som ny president i USA. Vi kanske även borde skänka en tanke vad som är på väg här i landet med den nuvarande politiska ledningen?!

 

Annonser

4 reaktioner på ”Vem är det egentligen som ljuger?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s