Hur tänker man egentligen?

Standard

Än en gång alltför länge se’n ”vi hördes” men om det är så att en av effekterna av en efterhängsen förkylning eller vad f-n det är som förföljt mig i två månader är en form av skrivkramp – så skyller jag på det. Men här kommer i alla fall en liten julhälsning till dom det berör.

Jag undrar, hur tänker man egentligen i ”Silvergrisen” på Solvalla eller var det nu är travets makthavare sitter? När detta skrivs är det lillejulafton. Då inleds en fullständigt makalös serie av V75-dagar. Ikväll är det i Örebro den vanliga lördags-V75-an som flyttats från morgonlördagen, som är julafton. Som är helt travfri i Sverige. Vadan detta…?
Men det tar man igen. Inklusive Örebro i afton blir det åtta V75-omgångar på nio många dagar! Söndag Umåker, måndag Solvalla-finaler, tisdag Momarken (i Norge!), onsdag Halmstad, torsdag Uleåborg (i Finland!), fredag Bjerke (i Norge) och lördag Mantorp.
Snacka om att urholka ett koncept!
Lars G Dahlgren är en av de kunniga travjournalister som lämnat Ronden (alltmera kompetensutarmat) och nu jobbar med nya SulkySport som ännu bara finns på nätet. Han berättar i dag att V75-omsättningen under december månads tre första lördagar sjunkit med 21,5 miljoner jämfört med 2015! Kommer man att nå upp till 20 millar när det oerhört intressanta Uleåborg tävlar (OBS ironi!). Eller Momarken?
Jag är rädd för att den här V75-ansamlingen kommer att bli ännu ett fiasko i raden av misslyckanden från ATG-basen Hasse Skarplöth som tycks ha helt fria tyglar. Senast är det Top7 (”pingvinlotto”), här hjälper inte massiva marknadsföringsåtgärder för att hitta andra än sömmersketippare. Som nu – utgår jag ifrån – kommer att granskas av den controller (en av ryktesvis 500 konsulter med ATG-uppdrag!) som Skarplöth faktiskt anlitat för att försöka minska kostnadsbiten för ATG under 2017 med 100 miljoner kronor! Inte en dag för tidigt! Kanske får vi äntligen ett besked om vad ishockeysatsningen på SHL kostat, detta har ATG totalmörkat. Fast i Svensk Travsport (ST) som till 90 procent äger ATG är tysta och sitter som något av gisslan hos Skarplöth…
ST fastställer centralt (säkert med viss ”hjälp” av ATG) hur tävlingsprogrammet ska se ut nästa år. Det är en biträdande sportchef som heter Per Wetterholm, tidigare tämligen misslyckad sportchef på Åby som fått den här grannlaga uppgiften. Och misslyckas igen. Jag tittade lite på hur Jägersros tävlingsdagar lagts i början av 2017.
Fram till den 22 mars tävlar Jägersro inklusive tisdag 27 december 12 dagar. Bara sex är tisdagar, det där med ”Jägersro alltid på en tisdag” gäller inte längre. Fem är onsdagar varav två är lunchtrav med bara fem lopp, tre är V86 delat med Solvalla. En V75-lördag 14 januari. Snacka om misshushållning av en bana utan egen förskyllan!
Under december har det varit många ”kollisioner” i regionen här nere, som omfattar Åby, Halmstad, Kalmar och Jägersro. Eller vad sägs – 1 december Åby lunch + Kalmar, 2 Jägersro V75, 5 Halmstad, 6 Jägersro, 7 Åby V86, 9 Kalmar, 12 Halmstad, 14 Jägersro, 17 Åby V75, 18 Kalmar, 22 Åby, 27 Jägersro, 28 Halmstad V75, 29 Åby. Trav varannan dag på närliggande banor. Och så tror man på ST (= Per Wetterholm) att hästmaterialet ska räcka till! Men så blir det när allt ska centraliseras med inkompetent personal.
Tidigare skötte banorna detta i samråd, men vad banorna nu tycker det struntar man i stort sett i. Det är nog inte alltid vare sig lätt eller givande att vara VD och sportchef med begränsat utrymme på enskilda banor.

Men ändå en önskan om… GOD JUL och ETT (BÄTTRE) GOTT NYTT ÅR, även om jag tyvärr inte är överdrivet optimistiskt gällande utvecklingen av den fina travsporten. Och så får den envisa virusattacken – eller vad det nu är – på mig gärna upphöra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s