Här tänker man med arslet!

Standard

Det är så vitt jag förstår, informationen är bristfällig som vanligt, en hel del travpolitiska möten som ska avhandlas i Malmö den instundande Derbyhelgen på Jägersro.

Jag hade gärna sett att man tog upp en del händelser som Svensk Travsport, ST, försöker sopa under sina mattor i Hästsportens Hus. Så fort det bränner till agerar ST i vanlig ordning fegt. Någon juridisk kompetent person tycks inte finns även om man har en jurist anställd.
Två saker har nyligen skett. Enfaldiga byråkratiska tjänstemän – läs sportchefen Petter Johansson – tog bort förstapriset från amatörtränade Nelle Pride efter segern i Romme nyligen eftersom hästen hade varit med i ett jippolopp och sprungit 4×150 meter på gatutrav. För att göra reklam för travsporten. Enligt reglementet får en häst inte starta i tävling kortare än tre dagar efter ett lopp. Men det här var ingen tävling, ingen totalisator och inget spel. Inga tryckta program. Och det finns hästar som mår bra av några tuffa intervaller bara en eller två dagar i träning innan ett lopp. Det är tillåtet…
Den här reklaminsatsen belönade ST med att plocka bort 30.000 kronor från hästägaren. Hade det funnits lite god vilja, så hade man förstås fixat det här på ST. Men god vilja, det är inget man brukar förknippa med stelbenta byråkrater.
”Hur man än agerar har man arslet bak”, kommenterar ST:s generalsekreterare Johan Lindberg, pamparnas pamp inom svensk travsport, i sin fredagskrönika på ST:s hemsida.
Det andra fallet gäller en lärling och känd kusk hos en stortränare som med ett föremål misshandlat en kvinnlig lärling i samma stall. Han har erkänt, är dömd till besöksförbud. Vad gör ST? Inte ett jäkla dugg! Sent omsider har tränaren reagerat och har ”friställt” lärlingen ifråga. Inte sparkat, friställd, tydligen med lön. Menar liksom ST att han inte är dömd i domstol.
Jaså inte?! Han är dömd av tingsrätten till besöksförbud efter sitt erkännande, men polisen har inte tid att utreda fallet vidare, trots att det inte är en enskild händelse! Parentetiskt säger det här mycket om den svenska polisen, mer eller mindre totalt nermonterad av politikerna och en oduglig rikspolischef. Men det är en helt annan fråga.

ST kan förmodligen inte sitt eget reglemente? Så är står det:
Indragning av licens (B, C, D, E, F, G, monté):
”B-, C-, D-, E-, F- och G-körlicens samt montélicens kan dras in med omedelbar verkan. Skälen kan exempelvis vara att: – du åsidosatt djurskyddsbestämmelser, – du inte fullgjort dina ekonomiska skyldigheter gentemot Svensk Travsport eller travsällskap, – du skadat travsportens anseende, – du inte längre uppfyller kraven ifråga om medicinsk status, – det föreligger brottslighet med anknytning till travsporten, – det annars föreligger synnerliga skäl för indragning. ”

Så här säger ST:s generalsekreterare till expressen.se:
”Som förbund kan vi inte vidta några åtgärder i det här läget eftersom det som kusken anklagas för inte skett i samband med våra tävlingar eller på våra medlemmars banor. Olämpligt uppträdande kan vi bara döma för om det skett inom travbaneområdet. Kusken är inte dömd för något brott. Arbetsgivaren kan däremot vidta åtgärder. Där vilar ett stort ansvar”.

Bullshit, jäkla bullshit, Lindberg! Det där om ”att skada travsporten”??? Har du arslet bak också i det här fallet??? Nä, sanningen är att du och dina byråkrater på ST tänker med arslet!

Det här är två viktiga frågor som representanter landet runt bör ta upp när man i helgen träffar ledningen och styrelsen (utgår jag ifrån) för Svensk Travsport! Här handlar det verkligen om att skada travsportens anseende!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s