Snyftreportage om knarklangare med många liv på sitt samvete

Standard

Egentligen ska jag inte bry mig om Sydsvenskan, som jag hellre kallar Sursvenskan. Men ibland rinner det över, och det har det gjort nu.

I går skickade jag det här mejlet till tidningens ansvarige utgivare Pia Rehnquist:
”Hej,
Jag vet att ni i princip struntar i mina klagomål. Men nu kan jag inte hålla tyst!
Vad är er mening med den fruktansvärda socialpornografi som SDS publicerar när man låter en person som Erdogan Saikaya bli huvudfigur i stora reportage. En mycket stor knarkhandlare! Varför är det synd om honom??? Om jag är korrekt underrättad har han dessutom dubbla domar på sig?! Varför ska han beviljas nåd??? Hur många människor, de flesta unga, har han tagit livet av genom sina hänsynslösa knarkaffärer???
Inte med en rad har ni ställt den frågan i reportagen! Det är en beklämmande och vettlös journalistik och jag är övertygad om att den bidrar till att det går än mer och snabbare utför för SDS/HD. Jag kan inte säga att jag beklagar detta.
Skäms, skäms, skäms!”

Jag har säkert tidigare skrivit om att SDS funnits i min familj från det jag föddes 1940. Mina föräldrar hade den i alla år, jag fortsatte när jag flyttade hemifrån, jag jobbade för SDS-koncernen (Kvällsposten) i 21 år – då var det en löneförmån – när jag flyttade till Stockholm (genom jobbet) och när jag flyttade till Malmö igen. Jag har fortfarande tidningen i min brevlåda, men numera enbart på fredagar-söndagar. I övrigt på nätet. Men nu vete f-n…
Snyftreportaget om den tunge knarklangaren av turkiskt ursprung är gjort utan någon kommentar. Tidningen styrs och produceras inte för inte av den värsta sortens PK-journalister. Brott begångna av utländska etniciteter ska förtigas allmänheten, och om man nu skriver om det, som med den nämnde turken, så ska man tycka synd om brottslingen. Inte om alla brottsoffer han skapat – för att inte säga tagit död på – som den värsta massmördare.
Tyvärr är jag inte överraskad.
Skattefinansierade Sveriges Television tillhör också värsta sortens PK-maffia. Nyligen har ledningen delat ut en fyrsidig guide – ”Tips och språkråd när du jobbar med att spegla Sverige” – till sina medarbetare med regler för hur man ska behandla invandrare och människor av utländsk bakgrund.
Man ska i fortsättningen kalla inte bara svenskar utan även utlandsfödda islamister som reser från Sverige för att delta i terroristrelaterade handlingar för ”svensk som haft samröre med våldsbejakande/militanta islamister”. Människor som inte är svenska medborgare ska inte kallas för invandrare utan till exempel för ”de som bor i Sverige”.
”Använd inte polisens språkbruk rakt av (något TT gör)”, heter det också. Man ska vara försiktig med att använda polisens beskrivning av signalement. När nu detta händer, polisen har ju också fått direktiv om att undvika som uttryck som ”färgad”, ”av en annan hudfärg” eller ”afrikanskt ursprung” när man efterlyser folk för brottslighet.

Detta är Sverige av i dag. Som det utformats under Fredrik Reinfeldts regeringstid ”öppna era hjärtan” och som utvecklats av Stefan Löfven, var han nu befinner sig. Ibland undrar jag faktiskt om han finns i verkligheten?

 

 

4 reaktioner på ”Snyftreportage om knarklangare med många liv på sitt samvete

  1. Gert Palm

    Jag håller helt och hållet med dig Peter Kastensson! Själv har jag också reagerat på denna ömkan för en knarklangare av stora mått!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s