Publiktapp inget som pamparna bryr sig om

Standard

Förra V75-omgången vid normalt pålitliga publikdragaren Årjäng minskade publiken med 4.000 personer jämfört med 2015. Okey, vädret var inte det allra bästa. Men ändå…
I går på Axevalla minskade publiken med 3.500 jämfört med 2015. Okey, vädret var alltför bra. Men ändå…

Nä, det här är förstås åt h-e! Nu drar inte ens banornas stordagar dom stora V75-skarorna. Det har hänt efter det att ATG och travförbundet ST bestämde sig för att senarelägga lördagstävlingarna.
Men ingen reagerar från det pampvälde som styr svensk trav-(och galopp-)sport.
Det är ju så, att banorna inte längre har ett skit att säga till om. Propositioner, starttider, antal lopp, hur loppen ska läggas under tävlingsdagen (ex. galoppens Svenskt Derby sist på kvällen vid halvtiotiden). Allt bestäms centralt. Man tillåts i nåder ha önskemål från banorna, men det är en papperskonstruktion, det är ATG som bestämmer i slutändan. ST accepterar och skiter också i att publiken minskar. Det viktigaste är att många tittar på TV-sändningarna. Punkt och slut.
Men nu börjar det också ta emot för V75-spelet som urholkas i takt med att man arrangerar fler och fler omgångar för det tidigare så pålitliga dragloket. På Årjäng förra lördagen var det dubbeljackpot med en omsättning på 83,1 miljoner (borde varit 100) mot 72,2 utan någon jackpot förra året. Axevalla i går hade 79,1 miljoner med jackpot mot 72,3 utan jackpot 2015. Marginella ökningar enligt mitt förmenande.
När Jägersro tävlade i tisdags var banan så kallad saxbana i skuggan av Bollnäs som var huvudbana. På lunchen hade Solvalla tävlingar (en tisdag!!!). Samtidigt tävlade Bro Galopp… Det här upplägget är banorna helt oskyldiga till, det bestämmer ATG-Skarplöth och hans kalfaktor ST-Lindberg samtycker.
Hur många tror för övrigt fortfarande på att det så kallade Pokalåret 2018 ska skänka ” guld och gröna skogar” för travsporten…?

Slutligen – är det inte dags för svenska arrangörer att bojkotta franske tränaren Fabrice Souloy? Han må ha kanonhästar, men han har också sina egna lagar och stryker hästar så fort dom får dåliga startspår. Ge f-n i att bjuda in honom. Åby kan ju börja med Un Mec d’Heripre gällande Åby Stora!?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s