Adrenalinkick skadar inte i grekisk utflykt

Standard

Genom olika så kallade sociala media går det inte att undandra sig händelser världen runt av olika dimensioner. Den största boven är förstås Facebook, har man väl kommit med där så är det nästan omöjligt att gå ur. Jag kan säga direkt att jag inte är helt förtjust i detta ibland kloakmässiga utsläpp av allt från räliga katter till amatörfilosofiska utläggningar om Brexit.
… och ändå sitter jag framför datorn på en grekisk ö med gratis wifi på varenda liten bykrog!

För det är ju också att man ibland kan gå må ganska bra efter adrenalinkickar av att t ex läsa Sursvenskan på nätet. Här finns inga begränsningar för den journalistiska inkompetensen där man kan släppa igenom en text från allsång i Småbåtshamnen i Limhamn som berättar att kvällen inleddes med att man sjöng Evert Taubes Ta Mig Till Havet. Jag har alltid haft för mig att det var Peter Lundblad som skrev den…
Jaja, en bagatellartad okunnighet i det stora hela. Men parat med socialpornografiska snyftreportage om en student som fick vatten hällt på sig av rektorn som försökte släcka en förbjuden bengal vid utspringet och en störtpackad yngling som anonymt framträder och tycker det är för jäkligt att han fick dropp av en ambulanssjukskötare för att kanske kunna må bättre när han vaknade ur sin fylla – så är det ingen journalistisk bragdjournalistik som den här blaskan bjuder på.
Att sportsidorna dessutom är en ren klubbtidning för MFF som ägnas devota hyllningsartiklar var och varannan dag har jag nästan vant mig vid. Men bara nästan.
Via Facebook kan man ta del av senaste märkligheten från vår Rikspolischef Dan Eliasson, det senaste utskottet på regeringens totalt misslyckade utnämningspolitik. Han har tagit fram ett armband med texten ”Tafsa inte” som gratis ska delas ut till – förmodar jag – de ensamkommande barn i 25-40-årsåldern som har ett behov av våldtäkter med sig i bagaget från sina hemländer. Att det brinner i förorter som polisen totalt tappat greppet om bekymrar inte denne Dan Eliasson, kommen från Försäkringskassan och utan polisutbildning som dock gärna klär sig i elegant uniform med mycket guld. Att sedan våra domstolar inte vågar utdöma några straff ger honom ju också en viss legitimitet för löjliga aktioner.
Jag har också läst att det ska gå en boxningsmatch mellan två svenska amasoner som tycks hata varandra och slänger värsta sortens glåpord och sprutar myggspray. Mikaela Laurén och Klara Svensson heter tjejerna och boxningens förespråkare tycker att sån’t hör till, det kallas för ”trashtalk”. Och så säger man att boxning inte skadar hjärnan!?

Som nämnts, skönt att få en och annan adrenalinkick, det skadar i alla fall inte hjärnan. Så vitt jag vet. Undrar var Bullens Elitserielag på turné har bestämt i afton på denna härliga grekiska ö som heter Poros?
Poros hamn
PLTANOSDelar av Bullens Elitserielag på grekisk utflykt.

Bild: PETER KASTENSSON

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s