Hur länge kan S och MP sitta kvar?

Standard

Jag har inte förespråkat nyval i Sverige. Jag har nämligen inte trott på att det skulle bli bättre. Det tror jag egentligen fortfarande inte. Men frågan är trots allt ändå – är det inte dags för ett nyval? Hur länge ska egentligen Stefan Löfven kunna klamra sig kvar med tanke på alla de affärer av olika slag som kommer i stort sett slag i slag.

Hans samröre med miljöpartiklarna och deras dåliga omdöme krackelerar alltmer. Gustav Fridolins och Åsa Romsons uttalanden som stöd för sparkade bostadsministern Mehmet Kaplan var ovanligt korkade för att komma även från MP! Ett parti vars samröre med tveksamma muslimska representanter spridit sig långt utanför regeringskretsar.
Båda språkrören bör ha tappat allt förtroende som ministrar och beträffande Romson borde det ha föranlett Löfven att ge henne foten redan tidigare med tanke på alla grodor om Auschwitz och 11 september i New York som hon spritt omkring sig sedan hon inlett sin karriär som miljöminister med att använda giftig bottenfärg till sin båt. Hon blev visserligen av med eventuella befogenheter som ”vice statsminister” där plötsligt Margot Wallström dök upp. Vad hon nu har gjort för att förtjäna den posten efter sitt antisionistiska Palestinakramande som utrikesminister…
Nu senast är det Mona Sahlin som – igen! – ställt till det för sig och för sossarna! Hon ingår visserligen inte i regeringen men avgick hastigt och huxflux som nationell samordnare mot våldsbevakande extremism, därtill utsedd av regeringen, sedan hon skrivit ett falskt löneintyg till en privat livvakt – eller vad han nu var…? – så att denne kunde köpa en miljonlägenhet. Men hon får säkert en rejält tilltagen fallskärm trots en härva av lögner.
Till detta kommer ju den valhänt skötta flyktingfrågan som drogs igång redan under Fredrik Reinfeldts tid.
Jag skulle tro att det blivit regeringskris i de flesta västerländska länder med sådana här händelser i maktens korridorer?! Jag tror heller att det är slut med problemen för Löfven, när det nu faktiskt tycks finnas journalister som återupptagit sin uppgift och tagit sig ut ur det slutna PK-rummet.
Statsministern får också sin fiskar varma i Aftonbladet, där LO styr ledarsidan och V kultursidorna.
Så här skrev Aftonbladets politiske redaktör Lena Mellin efter 1 maj:

”Det är konstigt att Stefan Löfven inte lär sig.
När han ska nita Alliansen tar han hjälp av halvsanningar eller rena lögner.
Han borde kunna bättre.
…—
Säger saker som inte stämmer
Löfven tog självfallet tillfället i akt att hoppa på Alliansen. Det är inte en konst han behärskar.
Man brukar säga att lögner, personangrepp och höjd röst tillgrips när de egna argumenten tryter. Kan det vara så illa i Löfvens fall?
Han säger nämligen saker om sina motståndare som inte stämmer.
För det första är inte alternativet till en koalition mellan S och MP en ”blåbrun sörja”. Det kan vara en regering med enbart S, med S, V och MP eller till och med en som sträcker sig över blockgränsen.
Det är inte heller så att Moderaterna vill lagstifta om sänkta löner. De vill inte, läs noga, inte, lagstifta om sänkta ingångslöner och de vill inte sänka lönen för dem som redan har ett jobb.”

Lena Mellin har enligt min mening helt rätt avseende vilka nya regeringskonstellationer som kan bli aktuella. Frågan är om vi orkar vänta på valet 2018?! Att jag sedan har en känsla av att det kan finnas diverse skelett i garderoben även hos Allianspartierna är en annan historia…

 

 

2 reaktioner på ”Hur länge kan S och MP sitta kvar?

  1. Peter Kastensson

    Visst, rätt ska vara rätt! Det ursäktar knappast henne och vad jag vet är hon fortfarande socialdemokrat. Men det var Reinfeldt som tillsatte honom, och det gör knappast hans insatser mer berömvärda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s