Det tog två år att få bort henne…

Standard

I april för två år sedan skrev jag i en blogg om trafiksituationen i Malmö nedanstående. Det är fortfarande aktuellt även om en av de ansvariga äntligen har fått foten.

Den 25 april 2014:
Gatudirektören i Malmö heter Kerstin Gustafsson. Det är hon som ansvarig för att kostnaderna för dom nya superbussarna som snart ska börja rulla från Rosengård till Västra Hamnen, i folkmun döpta till Bagdadexpressen, blivit 31 miljoner dyrare än projekterat! Tillsammans med bl a Karolina Skog, kommunalråd för ”framtidens trafik” från grönkålsmaffian (snacka om att sätta räven som hönsvakt!). Ordföranden i tekniska nämnden, sossen Milan Obradovic säger att ”det är oacceptabelt”. Halledudane då! Snacka om att ha koll…
Som av en händelse träffade jag senare i går tidigare gatudirektören Rolf Johnsson, pensionerad sedan ett par år. Jag ska inte här återge vad han tycker om sin efterträdare. Men han var minst sagt förvånad över missen från gatukontoret att man inte i anbudsförfarandet avseende den nya asfalteringen av superbussfilerna inte föranstaltat om att asfalteringen måste förstärkas och att förorenad mark måste åtgärdas. Plus att trafikljusen hade längre kablar än man räknat med. Bara dom här missarna ger en merkostnad på runt 15 miljoner!
Jag säger bara en sak – det var bättre på Rolf Johnssons tid! Och förutspår att Kerstin Gustafssons dagar är räknade som gatudirektör…”.
Detta alltså skrivet i april 2014.

rolf-jonsson

Jo, det var bättre på Rolf Johnssons tid! Bild: PETER KASTENSSON

Det har tagit sin tid. Men i mars i år fick Kerstin Gustafsson sparken. Men hon hann med att ställa till med många problem ytterligare. Hyrcyklarna i Malmö t ex. Man håller på att sätta upp cykelställ lite varstans i staden. Men ännu är inget klart. Upphandlingen har skötts felaktigt och OM det blir hyrcyklar eller VAR dessa kommer ifrån, det vet vi inte.
I dagarna har det också uppdagats grava felaktigheter gällande det som skulle bli en ”millenieskog” i Lindängen där man nu polisanmält bl a svartbygge av baracker och har hittat en åtta meter hög obelisk i granit som ”ingen” vet var den kommer ifrån. En härva av lögner har fått stadsrevisionen att be kommunstyrelsen att för andra gången pricka tekniska nämnden. Där ovan nämnde kommunalrådet Milan Obradovic (S) fortfarande är ordförande. Till SDS säger han på frågan om han kan sitta kvar som ordförande: ”Ja, jag hoppas att de kan ha det förtroendet för mig.”
Bullshit, säger jag. Han borde liksom Kertsin Gustafsson få en stor spark i arschlet, men så långe som partikollegan Katrin Stjernfeldt Jammeh styr den här staden tillsammans med miljöpartikeln Karolina Skog lär det knappast ske. Man brukar se till att ”ta hand om de sina”.
Apropå grönkålsmaffian så var bostadsministern Mehmet Kaplan i Malmö under gårdagen för att svara på frågor om den höstbudget som nyligen lagts av regeringen. Ungefär samtidigt avslöjar Expressen att Kaplan i somras deltog i en middag arrangerad av Turkiska Riksförbundet där även fascistsammanslutningen ”Grå Vargarna” från Turkiet deltog.
Fast det var ingenting som Kaplan brydde sig om. ”Det är låg journalistik att fråga om detta. Kungen har säkert varit på någon middag där även Bert Karlsson deltagit” kommenterade Mehmet Kaplan.
Apropå ”ta hand om de sina” så är Anders Sundström, nyligen tillsammans med VD sparkad ordförande i Swedbank, utredare för flygplatsen Brommas framtid. ”Bromma behövs inte, men Arlanda måste byggas ut, menar han.
Vilket får Lena Mellin, som jag faktiskt brukar uppskatta, i Aftonbladet att tycka: ”Det här är viktigt. För Stockholms som Sveriges ledande region. Och för hela landet. Vi vill bara undantagsvis flyga till Köpenhamn eller Helsingfors för att ta oss vidare ut i världen.”
Ur ett snävt nollåttaperspektiv, Stockholm ja… Men Sydsverige (läs Skåne) skiter man i och gör allt för att stänga ute Kastrup och kontinenten för.
… och i Financial Times gnäller vår statsminister:  ”Men vad som är är ännu mer surrealistiskt är att alla siffror går åt rätt håll, men bilden som allmänheten har är att landet är på väg åt fel håll. Det handlar inte bara om att de är oroliga över flyktingkrisen, det är som om allt går åt fel håll.”
Håhåjaja, Stefan Löfven. Jag vet inte om det är speciellt intelligent att gnälla över vårt lands väljare?!

Det är i alla fall just nu välgörande tyst från hans kumpaner Fridolidolidolin och Dumson.

 

i

Annonser

En reaktion på ”Det tog två år att få bort henne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s