En viktig rörelse som växer snabbt

Standard

ÖresundrevolutionÖresundsrevolutionen är igång. En rörelse som genom sociala medier, läs Facebook, sprider sig som en löpeld.

Det heter bland annat: ”här samlar vi alla galenskaper om hur makten i vårt land inte vet att Sydsverige finns. Inte vet att Kastrup är viktigare för oss än vad Arlanda någonsin blir. Inte fattar att Öresundstågen är förr oss vad T-banan är för dom. Inte skickar en enda minister för att se och prata. Låter redaktioner i Stockholm prata med ministrar i Göteborg om saker ingen av dem vet något om.
En av initiativtagarna till Öresundsrevolutionen är Mats Genberg i Simrishamn. Centerpolitiker och välkänd inom arabhästgaloppsporten.
Så här skrev Sydsvenskan den 23 december:
Sydvenskan Öresundsrevolutionen

I dag är det annandag jul, 26 december. Den här ”revolutionen” har växt blixtsnabb och fått flera tusen anhängare.
Den 4 januari stoppar politikerna i Stockholm i praktiken möjligheten till all Öresundspendling med tåg. Tiotusentals som jobbar på ömse sidor om Öresund får svårigheter att fortsätta sina jobb. Öresundstågen stannar på Kastrup. SJ-tågen går inte längre än till Malmö.
Det här är inte bara sossarnas fel. Visserligen har den uppenbart rätt lågt begåvade Stefan Löfven vaknat sent när det gäller flyktingpolitiken, men glöm inte att det var moderatledaren och dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt som öppnade PK-slussarna på vid gavel med det naiva ”öppna era hjärtan” – ett i mitt tycke popularitetssökande humanistsvammel – som startade det hela.
Sossarna backas upp av SD. Nu har det ingen betydelse att det här var ett parti man inte vill ta i ens med tång. Men M, L, C(?) och KD är lika goda kålsupare när det gäller gränsstängningen. Man tiger som den mur som nu byggs upp på Kastrup.
Hade man sökt tidigare samarbete med i första hand Danmark om gränsdragningsproblematiken och även vågat diskutera den för svenskarna så skrämmande frågan ”hur många klarar vi av att ta emot?” så hade läget varit annorlunda. Det är jag övertygad om.
Men här ska vi alltid försöka vara bäst i klassen som den mest humanistiska staten i världen, kosta vad det kosta vill. Nu är vi vid vägs ände och då plötsligt vaknar grönkålsmaffian som vanstyr landet. Man blir desperata – ”vi stänger mot Danmark!”
Nu skyller den övervintrande rödvinsvänstern som styr politiken på norskägda Aftonbladet med förespråkare som den politiske lille fjutten Anders Lindberg, det överåriga popsnöret Fredrik Virtanen och kulturchefen bokstavskommunisten Åsa Linderborg i spetsen regeringens plötsliga omsvängning på liberala ledarskribenter i GP, Expressen och SvD som tidigt förespådde vad som skulle ske.
Därför är det dags att vi på allvar säger ifrån här nere ifrån.
Skriv på för Öresundsrevolutionen. Det är en helt opolitisk rörelse över alla politiska partier.
Klicka på länken här:
Öresundsrevolutionen – skriv på!

Öresundrevolution

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s