”Rekord i dumhet och förakt”!

Standard

Jag vill egentligen inte mer. Men ibland övertrumfar känslorna förnuftet när det gäller omgivningen. Inte den allra närmaste.

Det finns värre och allvarligare händelser än styrningen av svensk travsport. Styrningen av Sverige. Rättare – bristen på styrning. Så det får bli politik. Igen. PK-journalister, inte minst hos SVT, försöker förstås göra allt för undervärdera SCBs undersökning. I Aftonbladet ägnar man för tiden stort utrymme på ledarplats åt att skylla allt på de journalister som börjat vakna och inse vad det är som håller på att hända. Aftonbladets politiska chef Karin Pettersson och den lille pigge och löjlige krabaten Anders Lindberg liksom Björn Wiman på Dagens Nyheter lägger nu stor kraft på att skylla tillbakagången för S och framgången för SD i undersökningen på nyvaknade journalistkollegor.
Det finns en man som är ansvarig för det här, statsminister Stefan Löfven! Det är inte okey, för att använda hans egen vokabulär. Han är heller inte ansvarig helt och hållet för att blivit så här i Sverige. Hans företrädare Fredrik Reinfeldt var genom sitt naiva ”öppna era hjärtan” precis lika, om inte mer, ansvarig. Hans mesallians med MP har stor skuld. Reinfeldt gömmer sig nånstans nu.
Men det är Stefan Löfven som tagit in Fridolidolidolidolin, Dumson och grönkålsmaffian i regeringen. Hycklare som gång på gång nu visar att makten är viktigare för dom än den politik man gick till val på.
Senaste utspelet är som vi blivit varse, att det ska finnas lagliga möjligheter att stänga Öresundsbron för att om inte helt så i alla fall nästan stänga av möjligheten till allt asylsökande.
Det som för inte så länge sedan var absolut otänkbart att ens prata om, det vill säga flyktingkvoterna, är nu tydligen högsta prioritet sedan Löfven upptäckt ”att vi har varit naiva”. Ja, han och hans marionetter i regeringen. Men det är många som inte känner igen sig i uttrycket ”vi”. Som kallades rasister därför att man vågade tala om just kvoter.
08-regeringen har aldrig egentligen brytt sig om Öresundsbron, knappast ens erkänt att den faktiskt finns och betyder enormt mycket för den svensk- (nåja skånsk-)danska integrationen. Nu vill man plötsligt få möjlighet att stänga den i sitt sena uppvaknande.
Jag har inget patentsvar på hur man ska lösa flyktingproblematiken. V anser inte att det är något problem och det andra ytterlighetspartiet, SD, som växer sig allt starkare, skulle förmodligen orsaka än större och vidare problem om man fick någon maktposition.
Men det är banne mig upp till Stefan Löfven att hitta en acceptabel lösning! Han kunde t ex börja med ombilda regeringen, göra sig av med grönkålsmaffian, för att söka samarbete åt mitten och ge f-n i vänstern, dit också MP hör.
Men jag tvivlar på att vår statsminister har den politiska styrkan – kanske heller inte intellektet? – att lämna naiviteten bakom sig och söka en varaktig bred lösning på problemen som vårt land inte bara står inför utan redan har.

Stänga Öresundsbron… så naivt. För att inte säga korkat! Jag måste dock ge Aftonbladets Oisin Cantwell – egentligen ingen av min favoriter – en eloge för att han på webben idag skriver: ”Detta kan möjligen vara nytt politiskt rekord i såväl dumhet som förakt för grundlagen.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s