Zlatan ifrågasätts från vänster

Standard

Stor Zlatanfest i Malmö i dag. Oavsett hur mycket MFF förlorar med, så är det en stor idrottshändelse på MFF:s fotbollsborg ute vid Stadionområdet. Hur stor händelsen är i idrottshistoriskt perspektiv kan man ju alltid diskutera.

Det finns i alla fall en som INTE hyllar Zlatans återkomst. Sursvenskan gav i veckan stort utrymme till den här personen, vilket fick mig att fundera på att skicka ett öppet brev till tidningen ansvarige utgivare. Fundera alltså, jag skickade det aldrig.
Sålunda lydande:

”Tag emot mina hjärtliga gratulationer till det ytterst goda omdömet att bereda uppseendeväckande stor plats åt ”Zlatan-hataren” Showan Shattak i måndagens tidning. Men det är förstås helt i linje med Sydsvenskans styrning mot den yttersta vänsterkanten att ge publicitet åt en av den autonoma vänsterns mest framträdande personligheter, som blivit känd för att stampa på taket på en polisbil och sparka sönder blåljusen för att försöka förhindra en Davis Cup-match i tennis mot Israel liksom för det feministiskt roliga upptåget att sätta fyr på bilar. Att han sedan blivit illa misshandlad av lika hjärndöda högerextrema idioter förhöjer väl bara mannens hjältestatus på Sydsvenskans redaktion. Det är heller inte första gången som media ger plats åt hans Zlatanfientliga inlägg i den avundsjuka som är ett signum för den våldsfraktion på vänsterflygeln som han företräder.”

Som nämnts, jag skickade det aldrig. Sursvenskan är ett hopplöst fall som styrs av journalister skapade av den så kallade politiska korrektheten som krackelerar allt snabbare, till och med skapar krokodiltårar i TV hos en regeringsföreträdare, en av hycklarna som sätter makten före politiken.

Är då Zlatanmatchen i dag det största som hänt inom Malmöidrotten? Kan väl diskuteras. Vi har ju i Malmö haft såväl VM-fotboll 1958 som VM i speedway 1961, då Ove Fundin blev världsmästare, första gången VM avgjordes utanför Wembley i London. Det har också satts ett och annat världsrekord i friidrott både på Gamla IP och Malmö Stadion.

Men visst tusan är det stort. Så må MFF vara aldrig så chanslöst.

 

Annonser

4 reaktioner på ”Zlatan ifrågasätts från vänster

  1. Synd att inte skicka så välformulerade rader. Även om all erfarenhet säger att tidningen negligerar all kritik mot sig själv. Annars hade väl den ‘öppna’ sidorna Åsikter varit fyllda av just sådan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s