Goddag yxskaft!

Standard

Finns det något sämre serviceföretag än Skånetrafiken? Tillåt en undran. Ändå menar jag inte tågtrafiken.

Det gäller stadstrafiken i Malmö. Dom gröna bussarna. Tror företaget som utför transporterna heter Nobina, men det är Skånetrafiken som ansvarar. För några veckor sedan skrev jag till Skånetrafiken och förundrade mig över att man behövde vänta 45 minuter på buss 7 vid Öresundsparken, riktning mot sta’n. Från ca. kl. 17.25 till ca. 18.10. Normalt ska det komma en buss var tionde minut vid den här tiden.
Under väntetiden kom det två bussar som inte var i trafik och susade förbi. Sedan kom det en 7a som långt ifrån var fullsatt och bara susade förbi. Först därefter kom det buss med en chaufför som förbarmade sig över oss väntande, som med tiden blev ganska många för att vara den här hållplatsen.
Det tog några veckor för svaret att komma. Skånetrafiken beklagade det inträffade och meddelade att man skulle kontakta det företag som körde bussarna om det inträffade. Jaså… Goddag yxskaft, Skånetrafiken!
Men det här är varken första eller sista gången som Skånetrafiken skiter i sina kunder och visar sin totala brist på flexibilitet.

TrafikinfoJag undrar hur många miljoner som dom tavlor om trafikinformation som finns vid en del hållplatser (ej vid Öresundsparken) kostat?! Man blir glad när det kommer upp en stjärna som visar, att om 2-3 minuter kommer din buss. Plötsligt står det 0 minuter och så har bussen försvunnit. Den kommer inte. Finns den uppe i rymden kanske?
Fortfarande tar det också upp till 24 timmar om man laddar sitt jojokort på nätet! I vilken tidsålder lever Skånetrafiken?

…och då har jag ändå inte nämnt Pågatågen eller Öresundstågen!

Annonser

2 reaktioner på ”Goddag yxskaft!

    • Böjd att hålla med. Enligt Blandaren: ‘Om tillräckligt många människor tillräckligt länge tittar åt ett och samma håll, kommer det förr eller senare en buss.’
      Sådant har man varit med om. Men inte fasen kom det någon buss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s