Om pajasfigurer och vänsterflummare

Standard

Företrädare för vänstern är skickliga. Mycket skickliga. På att skaffa sig utrymme i media, både tidningar och i radio-TV. Jag ser många exempel på detta för tiden. Då är det inte så noga med ifrågasättandet och den objektiva journalistiken, som sätts åt sidan i den heliga Politiska Korrekthetens namn, PK.

Senaste dagarna har en pajasfigur som heter Behrang Kianzad och den snackesaliga Mona Sahlin fått sprida sina budskap på nytt i SvT:s Debatt respektive Aktuellt.
Kianzad kallar ”hedersförtryck” för ”hedersbluff” och i det heliga islams namn hatar han borgerliga ledarskribenter och får fritt bre ut sig i sin odrägligt överlägsna stil, trots att han egentligen bara är en liten skit, en rättshaverist. Inte helt oväntat har han tidigare jobbat som researcher för Sveriges Radio och reporter på SvT. Eller om det var tvärtom, det kan kvitta, men det säger en del om ”public service”.
Mona Sahlin, jag orkar bara inte med detta självbelåtna misstag inom den svenska politiken. Utsedd redan på Fredrik Reinfeldts tid som ”nationell samordnare mot våldsbejakande extremism”, vilket hittills – mest – bestått av att hon lagt sitt huvud på sned, smålett och gullat med ”svenska” IS-krigare som vi måste ta hand om, tala till rätta och ge förtur till både jobb och bostäder när dom återkommer. Mycket snack men inte tillstymmelse till verkstad. Hon snackar mycket om högerextremism, men inte om vänsterextremism. Eller har jag missat något?
Sydsvenska Dagbladet, en gång under familjen Christer och Olof Wahlgrens tid, en ansedd morgontidning i liberal anda. I dag är den Bonnierägd och något av PK-journalisters högborg. Det är inte något beröm, i min mun är det i dag Sursvenskan, det vet mina läsare.
Man drar sig inte för att citera Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg på ledarsidan när den här legitimerade kommunisten och Stalinkramaren skriver:
”Vänstern har länge oroat sig över borgerlighetens marsch högerut, men i sommar har omgrupperingen varit så flagrant att även en handfull liberaler höjt varningsflagg. Per Svensson skriver i Sydsvenskan, att strategin verkar vara att få med SD i regeringsunderlaget.”
Inte överraskande men ändå illavarslande att Sursvenskan funnit en frände i Åsa Linderborg?!
Deras medarbetare Andreas Ekström skrev på Twitter om  SD-anhängare att  ”De är obildade lågpannade as”, han tillhör den kulturvänster som regerar på Sursvenskan. En vag ursäkt någon eller några dagar senare, förändrar inget. Enbart en läpparnas bekännelse. Ingen i ledande ställning har reagerat, vilket förstås beror på att Sursvenskan i dag är en tidning utan ledning…
I dagarna ger man stort utrymme om EU-migranterna i socialpornografiska reportage. Det finns en vänstersammanslutning ochett  nätverk, ”Allt Åt Alla”, som har påtagit sig att föra EU-migranternas talan. I korthet, EU-migranterna, ”tiggarna”, ska ställa krav på Malmö Stad. Krav på att politikerna ska komma till kåkstaden på Industrigatan för att tala med dom här människorna som – via vänsterfolket – ställer krav på att finnas med i resonemanget när den ockuperade och privatägda  industritomten ska bebyggas. Politiker har bjudit in till Stadshuset, men detta vägrar dom boende på Industrigatan…
Det här har förstås gått alldeles för långt. Överklagande om avhysningsbeslut styrs också från vänster, men politikerna får sannerligen skylla sig själva, ingen har vågat ta i den infekterade frågan på allvar. Och då ges talesmän för vänstern som Hanna Gedin och Martin Cornell möjlighet att flumma ut i tidningar och radio-TV.

Det ÄR synd om EU-migranterna, jag har skrivit det tidigare och det ÄR ärligt menat. Jag har ingen lösning men gillar inte sakernas tillstånd för tiden och det är jag inte ensam om. Det här är ett tillstånd som det är politikernas ansvar att lösa. Men tyvärr har det här landet ingen politisk ledning värd namnet. Och har inte haft på flera år!

Annonser

3 reaktioner på ”Om pajasfigurer och vänsterflummare

  1. Anders Larsson

    Håller fullständigt med, speciellt om Sydsvenskan. Slutade prenumerera för 3år sedan. Fattade aldrig att det var ägarbytet som gjorde den obehagliga vändningen, för plötsligt så kräkte jag på allt de skrev.

  2. Maria

    Ja när det gäller Sahlin så arbetar hon mycket med att föreläsa på skolor för personal om islamradikalisering. Arbetet går ut på att försöka lära sig att hitta tecken på radikalisering hos elever som då senare skulle kunna övergå till våldsaktioner/terrorism i Sverige. Jag tycker det verkar som om hon gör ett bra arbete för att bekämpa terrorism, enligt mina lärar-och skolvärdinnekollogor i Malmöregionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s