Bravo Jägersro! Men uselt, ATG!

Standard

I dag ska jag börja med att ge min reverens till galoppen på Jägersro. Jag trodde, var faktiskt övertygad om, att förflyttningen av Svenskt Derby till en lördagskväll i juli var fel.

Det kom drygt 4.000 personer till Jägersro i går kväll för att beskåda när norske Wido Neuroth tog sin 12e seger med Bokan i Svenskt Derby, den förste som hans son Jan-Erik red. Hur gärna hade jag inte unnat Tommy Nilsson i sitt Holding AB att vinna med Thewaytoyou och ge tränaren Katharina Stenefeldt och jockeyn Shane Karlsson sin första Derbytriumf och därmed bli den förste att ha vinnare inom både travets och galoppens Blå Band, där Tommy Nilsson för två på sedan stod i vinnarcirkeln med Mosaique Face.
Nu tror jag Jag ändå att han var rätt nöjd med sitt fullblods starka andraplats efter att ha varit sist – bakom Bokan! – från start.
Jag upplevde det som väldigt trivsamt på publikplats. Alla fångades väl av Widos och Jan-Eriks tårar efter triumfen, att Wido dessutom jämförde Jan-Eriks ritt med de bästa som legendarer som Fredrik Johansson (Chirac, Valley Chapel, Val de Mar, Appel Au Maitre, Handsome Hawk och Bomar) och Gunnar Nordling (Trivial Pursuit och Lorofino) gjort för honom i Derbyt var både en faders och en tränares beröm.
Än en gång – en fin kväll på Jägersro. Enligt uppgift var det också många som stannade kvar på disco och andra festligheter fram på nattkröken.
Men vad håller egentligen ATG på med? Var det verkligen tvunget att blanda V65-spelet i ATG Live med en ”skitbana” (ursäkta uttrycket!) som norska Sörlandet med kallblodslopp, som inte bara är ointressanta för svenska galoppspelare.
Vill ATG inte att galoppen ska försöka växa i sitt spel? Vilket väl ändå måste vara en av ATG:s – som ägs till tio procent av galoppen! – uppgifter!
Jag tycker det är direkt olämpligt och rent ut sagt tjänstefel av ATGs spelnissar med beslutet att dra med Sörlandet på lördagskvällen, speciellt som man i Norge spelar in till svensk galopp. Här borde verkligen galoppen med Jägersros största dag för året fått vara ensamma på banan efter eftermiddagens V75 på Axevalla! Vardagsgaloppen är ju numera hänvisad till ATG:s extrakanal på bakgården, vilket man i och för sig själv är skyldig till genom märklig tävlingsplanering.
Tycker trav- och spelexperterna på ATG att  det händer för lite mellan galoppens löpningar? Då hade det ju funnits möjligheter till lite reportage om fullbloden, om man velat låta alla sina Live-människor jobba lite för sina slantar i stället för att sitta i en studiopanel och gagga intill i alla fall min utmattningsgräns. När detta skrivs håller man på som bäst (=värst) att snacka, snacka, snacka upp eftermiddagens Extra V75 från Axevalla, samtidigt som man kommenterar det som händer på Romme.
Två galoppdagar om året borde vara förbehållet galoppen i ATG Live – Derbydagen på Jägersro och Stockholms Stora på Täby som snart blir nya banan i Bro.

…och undrar om inte galoppordföranden Hans Hansson lurar på att centralisera all galopp i Sverige till Bro och därmed flytta Svenskt Derby och slå igen Jägersrogaloppen?! Skulle inte förvåna mig ett dugg. Sporten och tränarna på Jägersro är alldeles för bra för att falla nollåttorna i smaken…

Annonser

4 reaktioner på ”Bravo Jägersro! Men uselt, ATG!

  1. Jag har förstått det som att Galoppen frivilligt på inrådan av ATG bytt alla sina Storspelsdagar för att travet omsätter ännu mer och det således är mer lönsamt med vardagstrav än storloppsdagar för galoppen ur spelsynpunkt.
    Vilket stämmer rent krasst, men är katastrof för sporten enär den förtvinar och tappar intresse då Galoppen inte får någon media längre och då tappas även de sista tappra hästägarna förutom de sedan länge tappra få.

    Galoppens expertpanel i studion har ju alltid varit katastrof, tillika deras studioreferent av loppen . Att inte låta Gruffen och respektive banreferent sköta det som de är överlägset bäst i Sverige på är rent kriminellt.

    Tack för en fin blogg// Hatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s