Läsvärt i väntan på Elitloppet

Standard

I väntan på en lång dag framför TV och ATG Live som redan har startat med tre förmiddagslopp och sedan ytterligare 12 lopp med Elitloppsfinalen näst sist på dagen som lopp 14. Då kan man ägna sig åt att läsa Sydsvenskan, som jag kanske ska sluta att kalla för Sursvenskan?

Detta av olika orsaker. Man har äntligen gjort sig av med Anja Gatu, som inte vill acceptera att vara ”vanlig” sportjournalist och inte chef. Hon är mammaledig nu och återkommer inte. I stället får hon någon slags chefsbefattning som sportkoordinator och kommer från årsskiftet att förgifta lokala Radio Malmöhus sändningar. Den kanalen lyssnar jag väldigt sällan på. Så det kan ju kvitta…
Dessutom har musikjournalisten med inriktning på jazz, Alexander Agrell, i positiva ordalag uppmärksammat både sångerskan Mini Terris nya CD ”Flytta Hemifrån” och Roger Berg Big Bands ”Swing Revisited” med polske Stanislaw Soyka. Den senare mycket kort, men ändå…
… och så har Sydsvenskan sin Senior Columnist Per T Ohlsson som skriver varje söndag. I dag under rubriken ”Övning ger färdighet – vi är idag omgivna av gamla och nya Natoländer”.
Läs här: http://www.sydsvenskan.se/opinion/per-t-ohlsson/ovning-ger-fardighet/
Bara några citat: Partipolitiskt är Natonojan numera begränsad till de gamla kommunisterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiets Hep Stars-Fraktion ”I natt jag drömde”. Han kallar vänsterdebattören Daniel Suhonen, som då och då bjuds på plats i Sydsvenskan för ”vänsterns svar på Göran Lambertz”.
Per T skriver också om en patetisk parad av poeter, primadonnor och pseudoputinister som skriver på upprop och undertecknar hysteriska debattartiklar om att det en gång så fint neutrala Sverige har blivit ett verktyg för Natos och USA:s ondsinta planer.
En annan politis kommentator i tidningen är Olle Lönnaeus. Han tillhör normalt inte mina favoriter, en sann PK-journalist med sin alltför S-vänliga inställning, men i dag har han en läsvärd krönika från S-kongressen i Västerås under rubriken ”Lamt försök att lappa ihop ett äktenskap”. Här dök Dumson och Fridolidolidolin upp och Lönnaeus avslutar sin betraktelse: När Romson och Fridolin nu dök upp på S-kongressen var budskapet tydligt: Vi är kompisar. Fast det var inte bara s på scenen som antydde något annat.
Olle Lönnaeus kan läsas här: http://www.sydsvenskan.se/sverige/att-lappa-ihop-ett-grinigt-rodgront-aktenskap/

Nu blir det TV4 från 12.30, ATG Live finns redan med. Till Elitloppet – dit ATG bjuder på spel innan försöken körs – ska jag som sann lokalpatriot investera lite i Maven och Mosaique Face som just nu står i 100 respektive 63 för tio.

Annonser

2 reaktioner på ”Läsvärt i väntan på Elitloppet

  1. Jag fick en glädjechock av att höra om Anja Gatu i din artikel. Tänk, jag har inte observerat att hon inte förekommit i spalterna på senare tid! Så saknad är hon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s