Ludde och Krutte och en härlig lördag!

Standard

Vilken härlig lördag som just vandrat bort! Som inleddes med en eftermiddag framför datorn och TV12, när Lutfi Kolgjini och Mosaique Face i ett virvlande lopp blev världens snabbaste i år på en travbana och fick en Elitloppsbiljett.

Mosaique_Face_Kolgjini_Lutfi_mal_ Bild_för fri publ.tom. 150530

”Alla har tvivlat men aldrig jag”, sa Ludde som i alla fall bjöd på en härlig segergest sedan Mosaique Face utklassat sina konkurrenter i Prins Daniel Lopp i Gävle på fantastiska tiden 1.09,0! Bild: CLAES KÄRRSTRAND/Kanal 75.

… och så fick årets Elitlopp på söndag den extra krydda som Ludde Kolgjini alltid utgör!
Efter den här uppvisningen på Gävletravet snabbt iväg till Saltimporten vid Hullkajen nere i hamnen. Här var det nämligen fullt hus, när Grus I Dojjan firade sitt 45-års jubileum. Med 40-årsjubileet i – faktiskt! – rätt bra minne på en då avstängd Storgatan vid Bullen efter insats av f.d. gatudirektören Rolf Johnsson (den siste i sin sort!).
Gruset folk
Christer ”Krutte” Hedberg som var med och bildade Gruset för 45 år sedan är oförtröttlig och ingen, jag skriver ingen, lämnade Saltimporten utan ett rejält leende i fejset. Herregud vilken fest det blev! Lekamlig spis tillagad av Ola Redin och Sebastian Persson av bästa råvaror och så franskt ekovin från Kruttes son Emils import!
… och så MUSIK! Grus I Dojjan på scen hela kvällen. Med massor av gäster. Jag har bett altmeister Krutte om hjälp med att presentera dessa:
Gruset 1
Gruset 2
”Gäster i första set: Tore Persson fd Grusetman var med mellan 1972 och 1981. Sjöng ”Kalle på Spången” och ”Om han kommer”. Guy Fardell var med till och från 1976 till 1980. Han sjöng sin egen ”Chansen” som låg på Svensktoppen en vecka 1979 med Gruset.
Gäster i andra set: Mats ”Räven” Hennig var med vid starten 1970 till 1973 Han sjöng ”Vägens Dåre” och ”Kaffe utan grädde”. Christer ”Åbbe” Åberg dragspel, vikar ofta i Gruset. Cajundragspel och sång på ”Jambalaya” och ”Fåsås”. Tom Martinsen trummis mellan 1985 och 2005 var med på samma låtar som Åbbe. Spelade tvättbräda. Marie Valentin, Kruttes gamla jobbarkompis, har alltid funnits i Grusets närhet. Var tillsammans med Grusets fd basist under några år. Hon sjöng ”Walking my baby back home” och ”Sunny side of the street”.
LilleRoffe, kompis till Krutte som då och då jojkar bandet på dragspel. Han lirade på ”I tell my ma”, en irländsk folklåt samt ”Wiggen”. Mats ”Moses” Mosesson även han kompis till Krutte, gudabenådad sångare som framförde Animals gamla hit ”Bring it on home to me”.

Gruset 3

Övrigt de som var på scen hela tiden: Jesper Lindberg, banjo och sång, Peter  Clemedsson, gitarr och sång, Ullik Ehrenstråle, fiol, Johan Valentin, bas och sång, bror till Marie, Tobias Ember, trummor, Dan Gisen Malmquist, klarinett, och undertecknad Krutte Hedberg munspel och sång samt skitsnackare.”
Tack, Krutte!

Snacka om det var hög stämning och fullt på dansgolvet! Som dock inte slets ut av mig… Men jag ångrar att jag försökte mig på en golfrunda i går. Den borde jag avstått och fullbordades heller inte… I dag är det måndag och återhämtningen total. Ska strax iväg med tåg och några gamla Kvällspostare till ett pressmuseum i Kungsbacka med Erik ”Direkt” Jonsson som reseledare.

Festbilder: PETER KASTENSSON

Annonser

2 reaktioner på ”Ludde och Krutte och en härlig lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s