Malmö som Neapel för 50 år sedan!

Standard

För många år sedan – uppemot 50! – var jag i Neapel för första gången. På vägen till Agnanos travbana passerade vi i utkanten av staden ett stort läger (zigenare sa man då och jag ber om ursäkt för ordvalet, men man sa inte romer på den tiden). En chockerande syn.

Nu ser det sedan lång tid och alltmer växande likadant det ut vid Industrigatan i Malmö. Det så kallade Sorgenfrilägret där romska tiggare eller det som med finare ord kallas EU-migranter olagligen har slagit upp ett läger. I stort sett mitt i Malmö.
Läger 2Läger 1I dag lämnade en löst sammansatt vänsterfraktion som kallar sig ”Solidaritet med EU-migranter” in ett överklagande till länsstyrelsen mot Malmös miljöförvaltning som efter alltför lång tid och stor vånda bestämt att lägret ska förbjudas och tömmas. Gruppen kräver att Malmö långsiktigt löser bostadsproblemen för tiggarna och att lägret inte får tömmas innan så skett.
Malmös skattebetalare ska alltså betala kalaset och olagligt blir plötsligt godkänt. Det köper jag inte längre.
Det här måste vara ett problem för deras hemländer Rumänien och Bulgarien. Men EU är tandlöst och överlåter problemen på ett annat medlemsland. Visst, det är synd om de här människorna, mycket synd. Jag har skrivit det förr. Men är det viktigare för oss att ta hand om en aldrig sinande ström av tiggare och negligera problemen som här hemma finns inom sjuk- och äldrevården?
Varför har man inte reagerat och försökt hjälpa de hemlösa som de facto redan finns i Malmö? Stadens egna innevånare som av en eller annan anledning råkat illa ut! Men dessa är förstås inte tillräckligt många för att det ska locka våra PK-journalister som dominerar tidningarna att reagera?! Uppmärksamhet för egen del, det är vad ”Solidaritet med EU-migranter” i sina palestinaschalar är ute efter. Varför inte upplåta sina egna bostäder?
Det är så oerhört naivt att tro att vi i lilla Sverige kan lösa all världens problem.
Men vi har väl också de politiker vi förtjänar?! En historielös vice statsminister som jämför flyktingströmmen över Medelhavet med Förintelsen och Auschwitz. Som i sina försök att ursäkta sig ”råkar” kalla romer för zigenare. Vi har en statsminister och före detta fackpamp som anlitar arbetskraft till sin sommarstuga som inte är fackansluten. Och kallar det för ”ett misstag av mig”. Sedan kliar väl han och Åsa Dumson varandra på ryggen och låtsas som ingenting? Den så kallade oppositionen tiger och samtycker och kommunisten Sjöstedt från det andra minoritetspartiet – jämte grönkålsmaffian – som har Löfven som gisslan myser säkert i mjugg. Lika barn leka bäst…

Alltmedan SD blir större och större och ingen begriper någonting! Och nä, jag har inte röstat på Jimmie Åkesson. Men snart finns det kanske inget alternativ? Jag vet tyvärr många som resonerar på samma sätt. Börja prata med varandra, för f-n! Eller är det PK-journalisterna som sätter agendan?!
…och då har jag inte nämnt Mona Sahlins och hennes kamraters gullande med hemvändande IS-krigare som ska ges förtursrätt på arbets- och bostadsmarknaden!

3 reaktioner på ”Malmö som Neapel för 50 år sedan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s