Kom till skott med svekdebatt, Skavlan!

Standard

Jag tycker Skavlan ska inbjuda vår statsminister Stefan Löfven (igen) och finansministern Magdalena Andersson. För att grilla dessa precis som han gjorde med SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Skavlans intervju nyligen med Jimmie Åkesson har orsakat stort rabalder och två olika läger. Ett läger tycker han var oförskämd mot Åkesson efter dennes sjukskrivning. Förmodligen är det samma läger som har vissa sympatier för Åkessons parti. Det andra lägret tycker att ”mysfarbrorn” Skavlan inte ska hålla på att leka skjutjärnsjournalist.
Jag tycker att Skavlan gjorde det bra och Jimmie Åkesson och hans partistrateger kan inte varit underkunniga om vad som skulle komma, även om man – kanske – fick ställa villkoren själva, att Åkessons skulle delta under förutsättning att intervjun spelades in i förväg och utan andra gäster närvarande. Programmet är Skavlans och han har inga krav på sig att vara objektiv som i ett nyhetsprogram.
Nu skulle jag vilja se Skavlan göra en ny intervju med Stefan Löfven i sitt program som ju sänds på primetime. Gärna tillsammans med Magdalena Andersson. En intervju som skulle handla om svek. För det är ju just det som det här sosseteamet har åstadkommit.
Ingen kan nu vara omedveten om att de här två före valet utan någon som helst tvekan talade om att ROT-avdraget skulle vara kvar, att man INTE skulle höja någon bensinskatt. Vi vet alla nu vad som förestår. Anderssonskan hänvisar beträffande bensinskatten, att man regerar tillsammans med MP och att man tagit hänsyn till deras krav. Visst – men det var också utsagt FÖRE valet, att S och MP skulle regera tillsammans. MP:s kvar på bensinskatten kan inte ha kommit som någon överraskning, om man så säger.
På den yttersta vänsterkanten, ännu längre till vänster lekkamraterna Fridolidolidolin och Dumson, gläfser Sjöstedtar’n, kommunisten. Jublar åt att det är han som fått avtalet med Saudiarabien, så illa skött av Löfven och Wallström, att gå i kvav. För tydlighetens skull, jag tycker Wallströmskan har rätt i sak i sin kritik och att det inte var fel att säga upp avtalet. Men alla turer runt det hela med Löfvens velande och ett visst mått av diplomati hör väl ändå till en utrikesministers dagordning?
Grönkålsmaffian dagtingar ju annars hejvilt med tidigare åsikter om avvecklingen av Vattenfalls brunkålshistoria i Tyskland där samvetet numera är lika rymligt som Dumsons beträffande användning av giftig och miljöfarlig färg till sin husbåt. Huvudsaken är väl att sitta i regeringen?!
Tyvärr har vi ju ingen opposition värd namnet sedan man la sig platt för dom rödgröna i den s k Decemberöverenskommelsen, DÖ. Så låter man två sexprocentspartier till vänster få ett avgörande inflytande på hur det här landet ska regeras i stället för att räddhågset inte vilja överhuvudtaget prata med ett parti som alltmer tycks närma sig 18 procent och som är landets tredje största.
Men, men… vi har väl den regering vi förtjänar och har ju röstat fram en statsminister – jag trodde faktiskt en del på honom – som inte tycks ha den styrka, kanske heller inte kompetens, som erfordras. Men den dag han slänger ut grönkålsmarxisterna och ombildar regeringen, så kanske jag kan ändra mig. Annars tror jag ett nyval inte går att undvika.

Så kom till skott Skavlan! Vi kan ju börja med det!

Annonser

En reaktion på ”Kom till skott med svekdebatt, Skavlan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s