Nu får det vara nog med fegheten, Löfven!

Standard

Nu kan jag inte hålla tyst längre. Eller låta tangenterna vila i ämnet politik. Nu är det fanimig dags för vår statsminister att visa kurage. Eller avgå!

Jag tänker på den bostadsminister han utsett från MP, Mehmet Kaplan. Efter händelserna i Paris har det varit väldigt, väldigt tyst från Kaplan, som med anledning av att danska Jyllandsposten publicerade karikatyrteckningar av Muhammed 2006 uttalade sig sålunda:
”Det här handlar inte om yttrandefrihet utan att man kränker människor i deras tro. Jag kan inte se någon yttrandefrihet råda i detta. Det är en provokation som inte går att stödja.”
Vad anser Mehmet nu? Vad anser Stefan Löfven om Mehmets uttalande då?
Det hjälper inte för statsministerna att pliktenligt ta avstånd från och fördöma händelserna i Paris. Han när för f-n en islamsk orm från ”multikulturmaffian” i MP i sin regering!
Nej. jag drar inte alla muslimer över en kam. Absolut inte! Men Mehmet är en muslimsk extremist som förmodligen inte står långt ifrån IS! Och moderaterna ska inte svära sig fria från samma samröre eftersom man i sitt parti har en islamist i form Abdirizak Waberi – som uttryckt extrema åsikter – i sin riksdagsgrupp.
Men PK-pressen tiger förstås också. Jaja, man fördömer händelserna i Paris likt utrikesministern Margot Wallström. Pliktskyldigast. Men ännu har jag inte läst att någon journalist i PK-media som ifrågasatt vare sig Mehmet eller Waberis berättigande i regering och riksdag. Mehmets partiledare/språkrör Gustav Fridolidolidolin och Gåsa Romson har också plötsligt fått en tunghäfta som vi – tyvärr – sannerligen inte är vana vid.

…och nej, jag tänker inte förebrå SvT:s Alice Petrén som i direktsändning råkade undslippa att dom franska journalisterna som mördats inte var ”oskyldiga”. Det framgår väl ändå tydligt att hon menade att terroristattacken inte var en plötslig ingivelse utan en noga förberedd aktion.

Annonser

4 reaktioner på ”Nu får det vara nog med fegheten, Löfven!

 1. Jörgen Åström

  Jag lyssnade/tittade en hel del på svensk online-TV igår kväll. De är verkligen påfallande hur mesigt PK man alltid måste vara… Var och varannan kommentar avslutades med kommentarer i stil med:
  ”Vi vill påpeka att dådet inte kan kopplas till någon speciell religion.”
  Va f-n då inte kopplas? Hela världen är åskådare och kan addera 1 med ett = 2.

  Klart att det kan kopplas samman med en religion.
  Vad man däremot naturligtvis INTE kan/får göra är att fördöma alla muslimer för det här.

  IS, dådet igår osv. har helt klart sina rötter i Islam – den som inte inser det blundar helt för den ”Culture Clash” som tyvärr är aktuell sedan åtskilliga år.
  Fruktansvärt, minst lika fruktansvärt som Breivik med rötter i Kristendom som han hade med i sin argument-katalog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s