När far super är det rätt…

Standard

Usch, en hel vecka sedan jag skrev något. Men det är ju så förbannat tråkigt i vårt politiska samhälle just nu med alla svekdebatter och konstigheter, där det som är fel ena dagen blir rätt andra dagen. Men det får bli några rader till…

För visst är det väl märkligt att det enligt sossarna är fel när SD röstar FÖR Alliansens budget efter att ha fällt sossarnas och grönkålsmaffians förslag.. Men plötsligt blir rätt när nämnda sossar och Fridolidolidolins kruskaterrorister plötsligt röstar FÖR SD:s budget ”av taktiska skäl” i Region Skåne!!! Jaja, jag vet att det högre upp i partierna fördöms, man måste väl av renhetsskäl göra en dylik läpparnas bekännelse?! Någon myntade uttrycket ”När far super är det rätt” och det är tillämpligt även här.
…och  mitt förtroende för Stefan Löfven som statsminister är nu nere på en nästintill försvinnande nivå. Är det egentligen inte lika bra att han avgår direkt? OBS! Detta ska inte tolkas som att jag är FÖR SD, deras tillförordnade partiledare Mattias Karlsson är enligt min mening en katastrof. Inte f-n kan i alla fall jag få något förtroende för denne i finkostym förklädde förespråkare för sitt nu helt uttalade enfrågeparti! Fast många tycker annorlunda och det rapporteras nu om ökat stöd för SD. Jag tror det beror mycket på Stefan Löfvens otillräcklighet.
Sursvenskans kulturskribent Per Svensson, en av journalistikens värsta PK-företrädare, har sett till så att SAS dragit in hela upplagan av sin kundtidning genom att i samma artikel nämna norska Fremskrittpartiets Carl I Hagen och norske landsförrädaren Vidkun Quisling. Detta i en  artikel där han så kallat granskar högerextremismen och -populismen.
SAS menar att artikeln inte är bra nog och att man inte haft ”tillräcklig kvalitetskontroll”. Om detta kan man förstås ha olika åsikter. Jag gillar inte SAS och undviker så vitt möjligt att anlita det här flygbolaget, men det kan ju kvitta eftersom det är ytterligt sällan jag flyger numera.
Jag är ingen vän av Per Svenssons journalistiska gärning, men när man anlitar honom borde man ju varit förvarnade om att det skulle komma åsikter från vänsterkanten. Varifrån majoriteten av svenska s k kulturjournalister har sin bas.
Att granska högerextremister är ju det mesta PK man kan komma. Jag undrar bara när man ska granska vänstern med sin våldsextremism? Det var inte längre tillbaka sedan än slutet av 80-talet om svenske kommunistledaren Lars Werner önskade Östtysklands Erich Honecker lycka till i arbetet med socialismen ”med kommunistisk hälsning” och 2004 kallade sig förre ledaren av Vänsterpartiet Lars Ohly för kommunist. Och dagens Jonas Sjöstedt är ju inget annat än en kommunistisk gökunge som beretts plats i det bo som delas av samboparet Löfven-Fridolidolidolin/Romson.

Och – slutligen – har verkligen kommunisterna en behagligare historia med Josef Stalins folkmord än SD, som förknippas med Adolf Hitlers illgärningar?! Men det lär vi inte få se t ex Per Svensson och hans PK-kolleger granska?!

8 reaktioner på ”När far super är det rätt…

 1. svenliljegrensr

  Jag trodde vi hade kommit längre i svensk politik. Diskutera Stalin och Hitler. Vi har nog med det vi har.
  Sven

  Skickat från min iPhone

  • Peter Kastensson

   Sven, jag håller med dig! Men Hitler är ju precis vad PK drar upp i samband med SD. Men aldrig Stalin i samband med V! Av någon anledning…
   Peter

 2. De lokala sossarnas taktikröstning är förkastlig. Sant.
  Per Svenssons – han är deklarerat liberal (blåklint) – artikel var alldeles utmärkt. Dessutom ett beställt jobb av en redaktion som tydligen var nöjd och publicerade. Andra krafter drog fegt tillbaka upplagan.
  Det är skillad mellan äpplen och päron.

  • Peter Kastensson

   En konstig blåklint i så fall. Men OK, jag tror dig. Och jag har inget emot hans artikel, undrar bara varför man inte gör samma granskningar av vänsterkanten?
   Peter

 3. Han hade väl blivit ombedd av SAS-tidningen att skriva i det ämne han skrev.
  Och dom verkade – som sagt – nöjda och tryckte.
  Att sen andra riktningar också bör granskas – givetvis – är väl en uppgift för andra tidningar. T.ex. S-svenskan.

 4. Gunnar C,

  Det är obehagligt med alla dessa journalister och krönikörer i kvällspressen som vant sig vid att jaga i drev, inte minst kring sådant som inte är passande i deras finkulturella kretsar. Deras åsikter är inte längre riktade till läsarkretsen, utan till likasinnade inom umgängeskretsen.
  Publicistklubbens ordförande Björn Häger uttrycker det väl på journalisten.se: ”Men journalister som sätter för starka etiketter uppnår sällan något annat än att de väljare man kallar rasister, fascister eller nazister slutar lyssna. Och när de verkliga fascisterna dyker upp, vilka ord har man kvar för att beskriva dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s