…och fick ett snabbt svar!

Standard
Jag fick ett snabbt svar från chefredaktören Pia Rehnquist på SDS. Jag kan inte annat än uppskatta såväl hennes snabba svar som de åsikter hon har – och måste ha! – chef.
Hej Peter,
Tack för ditt mejl även om det huvudsakliga beskedet är tråkigt.
Jag har sett ditt namn på Facebook och jag förstår att du är vän (där) med åtminstone ett par av våra medarbetare, så jag har lite svårt att veta exakt hur jag ska svara på bäst sätt. Försöker såhär:
Anja Gatu är en otroligt duktig sportchef. Hon är uppskattad av många av våra läsare men inte av alla. Detsamma gäller alla våra starka profiler – sticker man ut hakan i olika frågor blir det så. Inte heller Åke Stolt var älskad av alla. (Samma sak kan man skriva om Boel Gerell. Att recensera teater är att ha en åsikt. Det ligger i själva uppdraget att vara subjektiv och alla kan inte tycka lika.)
När vi ändå är inne på ditt missnöje: jag läser på din blogg att du är kritsik mot Expressens bevakning av SD. Där är jag enig med dig. Den bevakningen har sannolikt bidragit, snarare än motverkat, SD:s framgångar. Precis som de etablerade partierna har en hemläxa att göra kring SD:s framgångar måste även vi i etablerad media fundera på om vi hanterat partiet – och framförallt partiets väljare – på rätt sätt. Det är något vi diskuterar väldigt intensivt internt.
Slutligen: vår nya sportredaktion har tio medarbetare, inte fem. Sammanslagningen med HD är logisk, både ur ett affärsmässigt och ett journalistiskt perspektiv. Du verkar väldigt insatt i vår bransch så jag behöver säkert inte förklara vilka mekanismer som gör att alla dagstidningar i världen tvingas tänka nytt. Lösningen att slå ihop Sydsvenskan och HD har varit på gång i olika varianter sedan 1980-talet (eftersom det som sagt är mycket logiskt, Skånes västkust är i praktiken inte delad vid Kävlinges norra gräns). Nu gör vi det och på så sätt har vi en betydligt starkare position än om vi stått ensamma framåt.
Jag förstår att ditt beslut är noggrant genomtänk och att du kanske inte kommer att ångra dig. Men med en redaktion om totalt 150 journalister – den utan tvekan starkaste i landet utanför Stockholm – och extremt duktiga medarbetare är jag säker på att vi kommer att fortsätta göra stor skillnad i Malmö, Lund och kommunerna runtomkring. Vi var fyra personer på plats i Turin i tisdags, vi var fler än 50 personer i tjänst för att bevaka valet lokalt och regionalt (och riks) i söndags etc etc.
Hoppas att du kommer att hitta din information och dina analyser på andra ställen framåt och att du är mer nöjd med dem.
Vänliga hälsningar,
Pia
Annonser

5 reaktioner på ”…och fick ett snabbt svar!

 1. Claes Lundell

  En ny och positiv trend på Sydsvenskan att svara på brev/mail. Skrev för ett par veckor sedan ett brev till Lars Dahmen med synpunkter och fick godtagbart svar med vändande post.

 2. Synd att inte kulturredaktionen är lika vass vad gäller att svara. Trygve Bång – t.ex. – har skrivit inlägg om tidningens underlåtenhet att uppmärksamma lokala författare. Man har inte publicerat. Lokala förläggare stångar sina pannor blodiga för att över huvud taget få sina titlar nämnda.
  Osv.

 3. Peter Kastensson

  Har också skrivit till Dahmén några gånger men aldrig fått svar. Trots att jag varit hövlig (faktiskt!). Och kulturredaktionen under Rakel Chukri är sig selv nok. Trygve Bång har gett upp.

 4. Pelle Bachrach

  Bäst i Sydsvenskan i dag söndag: Malmborgs jubileumsbilaga. (Annons).
  Allmänt omdöme om Sydsvenskan: Skriven och redigerad av 30-40 åringar för 15-25 åringar och pröjsad av oss 65+.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s