Mera om Tillståndsenheten och Festivalgeneralskan

Standard

Lite komplement till föregående blogg, både gällande det avslutade Oktoberfesteventet i Malmö och den s k Festivalgeneralen Pella Ström.

Stockholm Oktoberfest Event AB som var företaget bakom den här oktoberfesten i augusti på Stortorget i Malmö är inte svenskt. En ”företagsdoktor” och revisor som jag känner har kollat upp det. Han meddelar att Stockholm Oktoberfest AB har säte i Tyskland och ska bedriva oktoberfest i Stockholm. Det står ingenting om Malmö. Årsredovisningen lämnar rätt mycket att önska. Dessutom har man negativt eget kapital. Det här företaget skulle man inte ens vilja ta i med tång!
Hur kan ett sådant företag få alkoholtillstånd??? En annan god vän har ju, som jag skriver i föregående blogg, mailat till Tillståndsenheten i Malmö och förundrat sig över att man på Stortorget lämnade handskrivna kvitton, inte från kassamaskin, till honom när han bad om kvitto.
Tillståndsenheten har ännu inte bevärdigat honom med ett svar. Han har nu översänt även bolagets årsredovisning och bolagsrapport. Tillståndsenheten kan väl knappast klara sig undan genom att meddela att utländska företag inte måste ha kassamaskiner för t ex torgförsäljning?!
Apropå den vedervärdiga Pella Ström så är hon ute och åker i Sursvenskan idag, SDS alltså. Där avslöjar man rent ”slavarbete” för tältarbetarna vid Malmöfestivalen, där hon frånsäger sig allt ansvar. Läs och begrunda hur en pamp inom det rödgröna styret i Malmö uttalar sig:

http://www.sydsvenskan.se/malmo/arbetare-jobbar-27-timmar-i-strack-utan-vila/

I Radio Malmöhus – eller vad det nu heter – i dag fortsätter Ström att skylla ifrån sig på både Gatukontoret och upphandlingsenheten i sta’n.. Själv är det fega eländet så oskyldig, så oskyldig…

Mig förefaller det som om Malmö Stad har en hel del att förklara!

2 reaktioner på ”Mera om Tillståndsenheten och Festivalgeneralskan

  1. Detta kan inte få gå omärkt förbi. Det är en ren och skär skandal som nu rullas upp! Att varken Tillståndsmyndigheten eller Gatukontoret bemödar sig med att svara är ju om något klart som korvspad, att allt inte står rätt till, varken i huvudet på Pella Ström eller hos de styrande i Malmö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s