Allvar i Brasilien – då åker Sursvenskan hem!

Standard

Så har allvaret börjat borta i Brasilien med åttondelsfinalerna i fotbolls-VM. Direkt utslagning i en match, Cupernas Cup! Då reser Sursvenskans (SDS) utsände sportchef Anja Gatu hem!

Inte för att det egentligen spelar någon roll. Hon har ju inte åstadkommit ett vettigt ord från i sina krönikor ifrån Brasilien. Det mest bestående intrycket är hennes förvånade reflektion över att Chiles och MFF:s (ännu, tror jag) Miiko Albornoz inte ville stanna och prata med henne i den mixade zonen efter en match.
Herregud, Gatu har ju ägnat sig åt ren förföljelse av grabben efter en olycklig sexhistoria, som han för länge sedan avtjänat sitt straff för, men som Gatu tydligen anser ska förfölja honom hela livet. Hade jag fått syn på Gatu hade jag sprungit så långt bort från henne jag haft möjlighet till.
Men vad f-n åstadkom hon i Brasilien som tidningens utsända??? Egentligen är det ju en skandal av Sursvenskan att skicka ut den här journalistiska nollan som den enda egna medarbetaren till årets största idrottsbegivenhet. Henrik Brandao Jönsson, utomordentligt skicklig och stor Brasilienexpert och bosatt där, är visserligen medarbetare på Sursvenskan, men han är frilansmedarbetare. Presenteras dessutom i SVT som den DN-journalist han också är.
Det här är ännu ett bottenbetyg för Sursvenskan som gör självmål på självmål och slår in den ena spiken efter den andra i sin kista. Och nu även – om konkurrensverket säger ja – kommer att dra ner HD, Helsingborgs Dagblad, i den journalistiska komposthög som denna gamla fina och ärevördiga tidning utvecklats till och som vi säkert inte slutet på.

…och nu har dessutom söndagskrönikören Per T Ohlsson sommarfritt efter att precis ha återkommit från ledighet. Jag ger mig f-n på att han är på väg att ”fasas ut” när stora kvasten nu ska gå igen. Här borde, enligt mitt förmenande, annan medarbetare – gissa vem! – stå först i kön…

Annonser

4 reaktioner på ”Allvar i Brasilien – då åker Sursvenskan hem!

  1. Claes Lundell

    Bättre skall det bli. Nya chefredaktören presenterade sig på sidan 2 häromdagen. En längre artikel utan att hon någon gång lyckades tala om vad hon heter. Vare sig före, i eller efter artikeln. Vad har vi att vänta?

  2. Claes Hallbäck

    Ännu en bra dag då vi slipper fru Gatus beskäftiga kommentarer i pappersblaskan. Det finns viktigare saker att bevaka än VM i fotboll. T ex damfotboll mot Piteå på IP, publik 803 = 2 helsidor i Pravda. Eller att umgås med andra kulturkoftor i Almedalen inom v och Fi. Redan i lumpen lärde vi andra oss bekämpa den lede Fi.

  3. Peter Kastensson

    Matchen mot Piteå i går drog 803 åskådare. Så tidningens satsning med två helsidor idag var naturligtvis ytterligt befogad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s