Varför B-kändisar i travsändningarna?

Standard

Borde skrivit tidigare, men livet som panschis är tufft. Golf och läkarbesök. Malignt melanomkollen i Lund, ultraljud OK, urologen i Malmö, gubbsjukan bara gradvis försämrad, halvår till nästa möte med båda, tack för det!. Vi kör ett tag till!

Har av någon anledning funderat på varför Kanal 75 och ATG inte anser att travsporten så att säga kan stå på egna ben. Man har en förkärlek för att liera sig med lokala B-kändisar från Stureplan och 08-sfären. Kanske någon producent som förblindas av frottera sig med dylika?!
I den förträffliga sändningen i av TV4 till Kanal 12 med ATG:s goda minne förvisade Elitloppssändningen, hade man av någon outgrundlig anledning enrollerat Alex Schulman och en kompis som jag inte ens kommer ihåg namnet på. Varför? Inte för att dom väl egentligen enligt mitt förmenande gjorde någon skada där dom promenerade omkring i folkhavet, men inte f-n tillförde dom något!
I V75-sändningen i lördags intervjuades av någon lika outgrundlig anledning en artist (?) som kallar sig Sean Bananm,. Att han var engagerad av Mantorpstravet som underhållare är en sak, han lockade säkert en massa sex-sjuåringar som drog med sig sina föräldrar. Det har jag ingenting emot. Men varför i h-e skulle Paula Ahlström, som gör så mycket gott i trav-TV, tvingas intervjua pajasen i V75-sändningen i TV4, eller om det nu var Kanal 12??? Det var enbart pinsamt.
Minns också hur Kanal 75 fördärvade ATG Live-sändningen – eller om det nu också var i någon TV4-kanal? – med en lokal stå-upp-kändis från 08-land som jag inte hört talas om vid den årliga Hästgalan. Numera fjärran från den trivsamma gala som ordnades när Svenska Hästsportjournalisters Klubb med ”Loket & Persson” höll sin vakande hand över den. Var det Mårten Andersson han hette? Synd om Jessica Almenäs att behöva dela scen med en totalt travokunnig och travointresserad halvfigur fjärran från all humor. Och vad gjorde Patrik Sjöberg där som prisutdelare? Pinsamt är bara förnamnet!
Jag undrar alltså om svensk travsport, i världsklass sportsligt, inte anses kunna klara sig på egen hand i TV? Inte tusan låter man pajasar bryta av i t ex fotbolls- och hockeysändningar. Även om Niklas Wikegård ligger farligt nära gränsen…

Nu hoppas jag, apropå något helt annat, att Öresundstågen snabbt börjar fungera igen. Jag har biljett till Jazzhuset Montmartre i Köpenhamn torsdag för att övervara Björn Ingelstam, nu hemma från New York, tillsammans med en kvartett unga musiker från NY. Man har fått två kvällar på Montmartre och det är inte illa pinkat. Dessutom vill jag vara med om ”se pinsesolen danse” på Petersens Familiehave i Köpenhamn pingstdagens morgon med start kl. 0700. Tillsammans med bl a Ricardos Jazzmen och gratis ”en lille en” som bjudes i kön innan man öppnar grindarna.

Dit tänker jag inte ta mig med hjälp av buss från Malmö. Så se för f-n till och få slut på strejken, Veolia och SEKO!

2 reaktioner på ”Varför B-kändisar i travsändningarna?

  1. Se pinsesolen danse på Fredriksberg. En härlig upplevelse. Tänk, dit åkte vi redan innan bron. Då fick vi ta första båten tidigt, tidigt för att vara på plats när grindarna öppnas kl 7 på morgonen!
    Inta en ‘Morgen complé” och sen föras med. När klockan var 11 visste vi inte om det var eftermiddag eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s