Malmös gatupolitik är en katastrof

Standard

Malmö som trafikstad är en katastrof.  Snart sagt alla gator och genomfartsleder är – med en viss överdrift – saboterade av att man gräver upp, gräver ner och gräver upp igen. Kort sammanfattat, Malmös gatudirektör borde snarast skiljas från sitt uppdrag!

Tog i går eftermiddag Skånetrafikens buss 32 från Öresundsparken. Avstod den här gången från att gå av vid Hansacompagniet för Konserthuset. Den intelligente läsaren inser vilket målet var. Men… Amiralsgatan var igenproppad. Körfältet söderut helt avstängt utan att något arbete kommit igång. All trafik med den mötande trafiken på två körfält. Tusentals gröna och gula bussar. Och – Konserthusets hållplats indragen. Nästa stopp Folkets Park! Om detta upplyste inte chauffören något vid Hansa. Förmodligen visste han ingenting. Nu gjorde han i alla fall en behjärtansvärd insats. Efter korsningen med Föreningsgatan stannade han vid mittrefugen på  Amiralsgatan. Öppnade dörren och lät de passagerare som skulle till Konserthuset stiga av. Det gick i och för sig utan problem eftersom trafiken bara rörde sig framåt cirka fem meter åt gången. Det han gjorde var säkert emot alla regler, men so what?!

Trafik1
I hörnet Föreningsgatan-Amiralsgatan stod två tjejer iförda färgglada västar med texten Skånetrafiken. Som försökte se och vägleda vilka gula bussar som skulle urskiljas för att få gå in på avstängda Bergsgatan och ta sig till Södervärn. Inte lätt, en och annan buss kom för långt och att backa var ju inte tal om. Dom fick ta sig till Södervärn bäst f-n dom kunde! Vilket styrker mig i tron att chaufförerna inte meddelats om avstängningarna!
Jag frågade tjejerna vem som hade bestämt allt det här. ”Det har ni som röstat fram dom beslutande politikerna”, fick jag till svar. Ett intelligent svar. Det gillade jag. Det är den rödgröna röran i Stadshuset ett kvarter bort som är skyldigt till kaoset! Självfallet! Sossar och trafikhatande gröngölingar i Fridolidolidolins MIljöparti med lite röda stänk av kommunister.
Gatudirektören i Malmö heter Kerstin Gustafsson. Det är hon som ansvarig för att  kostnaderna för dom nya superbussarna som snart ska börja rulla från Rosengård till Västra Hamnen, i folkmun döpta till Bagdadexpressen, blivit 31 miljoner dyrare än projekterat! Tillsammans med bl a Karolina Skog, kommunalråd för ”framtidens trafik” från grönkålsmaffian (snacka om att sätta räven som hönsvakt!). Ordföranden i tekniska nämnden, sossen Milan Obradovic säger att ”det är oacceptabelt”. Halledudane då! Snacka om att ha koll…

rolf-jonsson
Som av en händelse träffade jag senare i går tidigare gatudirektören Rolf Johnsson (bilden), pensionerad sedan ett par år. Jag ska inte här återge vad han tycker om sin efterträdare. Men han var minst sagt förvånad över missen från gatukontoret att man inte i anbudsförfarandet avseende den nya asfalteringen av superbussfilerna inte föranstaltat om att asfalteringen måste förstärkas och att förorenad mark måste åtgärdas. Plus att trafikljusen hade längre kablar än man räknat med. Bara dom här missarna ger en merkostnad på runt 15 miljoner!
Jag säger bara en sak – det var bättre på Rolf Johnssons tid! Och förutspår att Kerstin Gustafssons dagar är räknade som gatudirektör…

Det skulle inte förvåna om hon till nästa år ersätter Pella Ström som general för Malmöfestivalen. Den ena katastrofen efter den andra…

Bilder: PETER KASTENSSON

Annonser

2 reaktioner på ”Malmös gatupolitik är en katastrof

  1. Du är oslagbar Peter Kastensson! Önskar bara att så många som möjligt av de som röstat fram denna ”soppa” får chansen att läsa detta! Men dom är väl så förblindade och styrda av partipiskan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s