Vi har själva valt våra fega företrädare!

Standard

Jodå, jag har också haft – och har – åsikter om den tragiska händelsen som inträffade i Helsingborg i samband med fotbollsmatchen mellan HIF och Djurgården. Men är det inte så, att det finns alldeles för många tyckare som tror sig veta bäst om  orsaker och om vad som måste göras för att komma till rätta med detta våld?

Vad vet t ex Gudrun Schyman från sitt ensidigt feministiska perspektiv? Eller Jonas Gardell från sitt genusperspektiv? Åsiktsmaskinen Alexander Bard? Bara för att man är känd och tycks ha fri tillgång till tyckareparnassen som ställs så välvilligt till förfogande av den svenska, kulturellt vänsterkantrade så kallat politiskt korrekta pressen. Men jag går inte på det här. Dom vet f-n inte mer än vad jag vet!
Man kanske kan tycka att regeringen borde kommit med något utspel. Jag menar, det var inte så länge se’n djurgårdaren och statsministern Fredrik Reinfeldt kallade till en presskonferens i något fotbollsrelaterat ämne. Jag har faktiskt glömt vad det var för något. Men när en supporter (från Djurgården!) dödas då kniper han käft. Och skickar fram justitieministern Beatrice Ask i stället.
…och vad säger tant Ask? ”Vi måste sätta till en utredning”, är allt hon kan komma med, denna
en av Alliansens många fega företrädare. Vadå utreda! Björn Eriksson, den tidigare rikspolischefen, utredde på uppdrag av regeringen 2011-2013 det idrottsrelaterade våldet och kom med flera lagförslag. Vad har regeringen följt upp med? Inte ett jävla dugg! Man har låtsat som ingenting. Ask vill fortsätta utreda!
Björn Eriksson har bl a föreslagit maskeringsförbud och att alla huliganer ska fotoregistreras så att dom kan stoppas från tillträde. Ingenting har hänt. Så länge det inte finns någon lag kan dom inte stoppas även om enskilda klubbar försöker genomföra det som faktiskt är bestämt i Svenska Fotbollförbundet men som man inte vågat eller orkat jobba för.
Det finns tekniska möjligheter till kameraövervakning, men nix! Det hotar den personliga integriteten! Bullshit!  Får mig får dom gärna kameraövervaka hela sta’n om det kan hjälpa mot det eskalerande våldet. Som man gör i London. Men icke! Då skriker vänstern högljutt och går förutom nazisterna även sina egna, autonoma ligister till mötes.
Björn Eriksson uttalade sig så här, jag tror det var i Svenska Dagbladet: ”Enough is enough, som Margaret Thatcher sa när hon på allvar tog tag i huliganproblemen i England. Det är nog nu. Det är inte klokt att man ska förlora livet bara för att man vill gå på fotboll. Jag tänker på när vi hemma i Nockeby förgäves tjatade om ett övergångsställe. Sen dödades ett barn. Då tog det sex dagar innan det politiska beslutet var taget.”
Det tar längre tid i Sverige där regeringen blundar i sin feghet och sina blinkningar mot vänstern och den  vedervärdige populisten Fridolidolidolin som tycks styra både Reinfeldt och Löfven.

Men vi har väl dom politiker vi förtjänar? V har ju själva valt dom…

Annonser

3 reaktioner på ”Vi har själva valt våra fega företrädare!

  1. Alltså. Håller med – och gillar ogillandet av tillkallat tyckande av Bard, Gardell m.fl. – men rätt ska också vara rätt. I ‘minidebatten’ mellan Ask och Ericsson uttryckte han belåtenhet med att 3 av hans 5 förslag redan har vunnit gehör och att maskeringsförbud (ett fjärde förslag) nu tycks vara på ingång. Om än juridiken kräver exakta formuleringar och frågan därför måste preciseras. Förhoppningsvis även prioriteras så det går undan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s