Vilken brist på respekt!

Standard

Var på M/S Harmony, den s k rockbåten, i Helsingborg i söndags. Nu var det ingen rockkonsert utan ett arrangemang av föreningen Glad Jazz med ett antal av dom bästa musikerna i genren som vi har här i södern. Men delar av publiken?

När, inte direkt ungdomlig, om man så säger. Men förde ett rent ut sagt jävla liv! Utan all respekt för musikanterna.
Bakom mig och vid ett bord vid sidan satt några damer i minst sagt mogen ålder, nästan som mig, och tjattrade sönder det mesta av musiken. Det pratades, och det pratades, och det pratades. Ingen normal samtalston heller, det verkade som om man på alla sätt försökte överrösta musiken.
Jag förstår att man vill föra en konversation med sina vänner när man går ut och tar ett glas eller vin och kanske en bit mat. Men de här kärringarna – ursäkta uttrycket men det är högst adekvat – konverserade inte med varandra. Dom mera skrek.
Jag undrar, varför betalar man entré till en musikunderhållning när man ändå inte bryr sig om vad som bjuds från scenen? Då är det ju bättre att gå på någon pub eller så. Eller…?

Anna PTrion
Det här är inte bara bristande respekt för dom som  kommit för att lyssna (på Harmony är det ingen dans), det är sannerligen också högst nonchalant och respektlöst mot musikerna. I det här fallet sångerskan Anna Pauline Andersson, hennes pappa Jack Andersson trumpet och flygelhorn, Thomas Jonasson tenorsax, klarinett och sång (!), Caesar Andersson piano och sång, Kalle Kronqvist bas och sång  plus Lennie Ekström trummor. Dessutom som gäst i några låtar Hans Ingelstam med sin trombon. Trevligt och kul mellansnack dessutom, det lilla jag kunde höra för tjatterkärringarna.

roger-gunhild-lc3a5gjpg
Apropå Anna Pauline, så kan hon upplevas på Konserthuset i Malmö den 13 april. Då med Roger Berg Big Band i festliga ”Andrew Sisters-trion” tillsammans med Sara Ahlcrona och Miriam Ekespong. Då är det Big Band Battle med även Gunhild Carling Big Band på scenen. Då kan väl egentligen vad som helst hända. Med Carling-familjen blir det rena vaudeville-föreställningen förutom en massa fin storbandsjazz.
Men det gäller att skynda på, det återstår inte många biljetter till den här dagen.
Och den som vill höra mer av Jack Andersson, Hans Ingelstam, Kalle Kronqvist och Lennie Ekström kan göra det nästa torsdag 4 april tillsammans med Classic Jazzin’ Jacks och Lasse Karlsson klarinett och sång samt Claes Rydbeck banjo, gitarr och sång. Fast då måste ni våga trotsa ”Helsingborgstanterna” och ta er till M/S Harmony…

…och är det så att ni inte har något speciellt att göra fredag kväll, så kommer Joe Spinaci Swing Combo till Hot House på Tuppen då.

Bilder: PETER KASTENSSON

Annonser

2 reaktioner på ”Vilken brist på respekt!

  1. Sådant är just för djävligt. Varje gång. Minns ett tillfälle då en livespelning skulle bandas för en demoplatta. Gick inte att använda. Gapiga väninnor överröstade allt. Det var banne mig inte dåligt i och för sig. Vi spelade elektriskt på rätt hög volym.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s