Flera tveksamheter runt Onsdag Xpress

Standard

Jägersros första Onsdag XPress tillsammans med Solvalla avverkades i går. Det här kan nog bli väldigt bra för den som sitter hemma och följer tävlingarna. Men för banpubliken? Där är jag mera tveksam.

Jag upplevde det som stressigt. Inte bara för att jag snabbt försöker uppdatera Jägersros hemsida. Jag fick flera indikationer att folk på banan upplevde detsamma. Det finns ingen egen intern-TV från Jägersro dessa kvällar. Allt sköts från Stockholm och ATG har utsänt folk – mycket folk! – på plats för alla möjliga kuskintervjuer. Före och efter loppen. När det görs segerintervjuer går det inte alltid ut samtidigt i högtalarna på banan. Då kanske man håller på på en tipsintervju. Se’n sänder man segerintervjun när det blir tid. I antingen TV4:s direktsändning eller i ATG Live, som sänds samtidigt. Dessutom var ljudet i går minst sagt illa synkroniserat med TV-bilderna på banan i går.
Jägersro har storsatsat på nästan 100 nya och fina TV-skärmar. Men vilka skall man egentligen titta på? Plötsligt körs ett lopp på Solvalla. Man hör inga startkommandon. På Jägersro sker defileringarna till loppen utan musik. Men Jägersros ordinarie speaker Anna Thelander – hon är bra! – meddelar detta snabbt som attan, likaså ”två minuter till start, en minut” etc. Liksom på nåder. ATG-sändningarna på TV-skärmarna och i högtalarna får inte störas. Dom vanliga lopprepriserna vanligtvis i kanal 2 på Jägersros intern-TV är borttagna.
Det var 1771 personer på Jägersro i går. Jägersro hade verkligen ansträngt sig för att få folk med bl a fri entré och extra erbjudanden på restaurangerna. Det var cirka 700 personer mer än en vanlig tisdag. Men hur många kommer tillbaka?
På restaurangen och i övriga publikutrymmen kunde man t ex inte ta del av den upptakt som skedde nere i totohallen med sportchefen Mats Ahlkvist, värmningsexperten Anders Nilsson, Lutfi Kolgjini, Joakim Lövgren och några andra. Detta blev förbehållet det kanske hundra personer som fanns i den omedelbara närheten. Kunde inte länkas ut i TV-apparaterna och nå restauranger och gästrum. Detta är ju inte speciellt publikvänligt, om jag får uttrycka min mening.
Som sagt, jag har svårt att tro helhjärtat på den här satsningen  när det gäller banpubliken. Den kommer inte att öka. Däremot kanske det kan bli ett lyft för själva spelet på ATG Live hemma i soffan, även om jag blir tveksam eftersom det efter premiäromgångens V86-omsättning på 30 miljoner redan i andra omgången dippade till 20 millar.

Visst, Onsdag Xpress måste ges chansen, det har satsats stora pengar på det här. Men det finns mycket att utvärdera när dom här elva omgångarna är över. Hur har det gått för övrigt spel? Har Onsdag Xpress kannibaliserat på V64, V65, V5, V4, DD, vinnare och plats för att inte tala om lokomotivet V75? Och – hinner folk verkligen spela när det körs lopp i ett i ett i ett…?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s