En ny och angenäm bekantskap

Standard

Det hände sig i onsdags att Malmö JazzHouse hade årets första träff. Restaurang Mosaik på Stortorget var för mig en ny och första bekantskap. Angenäm sådan.

Inte kunde jag ana att det rymde sig så stora och varierade lokaler bakom den lilla entrén, granne med Mäster Hans. Dessutom ett tapaskök som var rikligt varierat från ”tapasländer” Spanien, Grekland, Italien, Turkiet och Cypern. Det var gott och det var också prismässigt att rekommendera.

Joseph-Berg
Roger Berg ”lilla storband” Swing Explosion bjöd tillsammans med croonern Martin Joseph på Frank Sinatra i alla de former. Martin Joseph turnerar vanligtvis med ”Ratpack”, en retrovariant av Frank Sinatra-Dean Martin-Sammy Davis Jr som vanligen huserar på de stora arenorna. Här var det väl runt 100 personer som skapade angenäm trängsel.
Det låter mycket och stort om trummisen Roger Bergs sexmannaband med Niklas Fredin trumpet, Calle Lindborg trombon, danskarna Johan Bylling Lang alt- och tenorsax och Ida Kristine Hvid bas samt Mats Nilsson piano. Swingexplosion av bästa märke.
I kväll är det Hot House som bjuder på ett genuint New Orleansband från Köpenhamn. Peruna Jazzmen är ett ”musikernas favoritband” där numera Malmös Paul Bocciolone Strandberg ingår med sin kornett. Med bl a danska NO-legendarer som Claus Forchhammer klarinett och Arne Höjberg trombon och Anette Strauss pianooch sång. Tuppen ikväll.
Två storbandskvällar i en icke alltför fjärran framtid. Harry Arnolds Sällskapets utsålda succé förra året på  Konserthuset med både Amiralens Storband och Z Big Band samtidigt på scenen tillsammans med Nisse Landgern trombon och Viktoria Tolstoy sång kommer tillbaka. Den 9 mars är det dags igen och det finns bara ett knappt 100-tal biljetter kvar, så det blir röd lykta igen!

roger-gunhild-lc3a5gjpg
Den 13 april, söndag det också, blir det ännu ett Big Band Battle med Roger Berg Big Band och Gunhild Carling Big Band tillsammans på Konserthuset. Vad Gunhild Carling och hennes ”lekkamrater” kan hitta på vet man aldrig. Här handlar det om lika delar vaudeville, cirkuskonster och gladjazzmusik medan Roger Bergs Big Band med sångtrion ”Roger’s Rabbits” ger precis vad vi är vana vid – högklassig swing och storbandsjazz med unika originalarrangemang. Biljettförsäljningen har börjat ta fart!

Nu tar jag en liten paus. Tror jag. Åker tidigt i morr’n till mitt första besök i Portugal och Algarve-Faro och Lagos för några veckors golf tillsammans med syster Marianne och maken Urban. Får väl se om det blir utrymme från något skrivande därifrån. Det finns annat att prioritera där. Tror jag.

Bilder: PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s