En stor dag, trots pajaskonsterna i TV4

Standard

Maharajah! Vilket fenomen!
Örjan Kihlström, vilken kusk!
Stefan Hultman, vilken tränare och manager!
Lisa Skogh, skötaren som ser till så att hennes ögonsten Maharajah trivs med tävlingslivet.
Den kvartetten gjorde allt rätt på i Prix d’Amerique på Vincennesbanan i Paris i går!
Det gjorde man inte i Vinnarsändningen direkt i TV4-kanalen ”7” i går!

Vem i helsicke var ansvarig för att pajasen Micke Nybrink tog över ruljangsen??? Är Johan Edlund fortfarande executive producent för travsändningarna så faller ansvaret tungt på honom.
Jag har fått många reaktioner för att Nybrink tog huvudrollen. På att han tilläts göra det.
I dagens Aftonbladet, där det också är ATG som betalar för travbevakningen, har han fortfarande inte hämtat sig. Han må naturligtvis tycka, att det här är det största som någonsin hänt inom svensk travsport. Jag vill nog påstå, att när Helen A Johansson som första kvinna någonsin fick köra i Prix d’Amerique och dessutom vinna med Ina Scot 1995, så var det en än större stund i den framgångsrika svenska travhistorien. Detta förringar förstås inte Maharajah-Kihlström-Hultmans bedrift i går.
…och låt mig för allt i världen inte glömma Maharajahs uppfödare Margareta Wallenius-Kleberg på Menhammar – få har betytt lika mycket för svensk travsport som Margareta! – som på ålderns häst (f’låt, omedveten felskrivning, ”höst” ska det ju vara!) på plats i Paris fick uppleva sin första seger i Prix d’Amerique som uppfödare (och delägare) till Maharajah. Vars andra delägare det jättelika Travkompaniet, jag gärna skulle vilja se synas närmare i sömmarna. Fast det är en helt annan historia.
…och Lutfi Kolgjini förstås, som upptäckte, utvecklade och efter tävlingskarriären tog Maharajahs pappa Viking Kronos till Sverige. Om jag är rätt underrättad så njuter 19-årige Vikingen nu av sitt otium hemma hos Ludde i Vomb och betäcker kanske ett fåtal ston då hans spermakvalitet tyvärr avtagit med åren.
Apropå TV. Sportspegeln i SVT hade bjudit in Erik Adielsson som kommentator. En snilleblixt! Eriks välformulerade synpunkter gav en massiv tyngd åt det hela, fjärran från lättgodset i TV4.

En stor dag för svensk travsport var det under alla omständigheter i går. Det kan inte ens Nybrinks pajaskonster förringa. Tänk om han ändå slått huvudet i stället för handflatan i bordet. Fast nä, det hade nog inte gjort nå’n skillnad…

Annonser

2 reaktioner på ”En stor dag, trots pajaskonsterna i TV4

  1. Gunnar C.

    Tack – skönt att någon säger ifrån om det vämjeliga uppträdandet i studion igår! Som tur var skötte sig de som verkligen betydde något för insatsen desto bättre…

  2. Martin L

    Hej.

    Jag hade också gärna sett att Travkompaniet synas i sömmarna!

    Skrev lite kritik på Twitter en gång och fick ett långt mail från dem där dem inte förstod någonting..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s