Som att slå på en liggande!

Standard

Så har Sursvenskans sportchef Anja Gatu kommenterat ”Zlatan-gate”. Hon ”vet” att Zlatan hatar damfotbollen. Skriver: ”Det som skrämmer mig är ilskan bakom orden, hur han gått och burit på det här och väntat på det rätta tillfället att få vädra dessa unkna åsikter.”

Vad f-n  vet Anja Gatu om detta??? Intervjun i Expressen var inte speciellt väl skriven av Mattias Larsson. För då borde han ha känt av HUR Zlatan uttryckte sig. Uttalandet om ”cykeln med Zlatans autograf” kan väl ändå inte tas på allvar. Jag SKULLE TRO att det här var uttryckt med glimten i ögat. Inte speciellt välfunnet, men ändå.
Men Gatu VET att det är som Zlatan HATAR damfotbollen. Bullshit, Gatu. Den som läser hela intervjun inser att han faktiskt har respekt för damfotbollen men försöker sätta in den i sitt sammanhang. Damfotbollen ÄR sämre än herrfotbollen. Men säkert bra i sig själv. Precis som en kvinnlig höjdhoppare är sämre än en manlig sådan. Vilket inte gör t ex en kvinnlig OS-final höjdhopp mindre spännande än en manlig sådan.
Men Gatu är så förblindad och inskränkt i sitt genustänkande så det känns lite som att slå på en liggande. Därför avstår jag just nu ytterligare åsikter om det beklämmande i att Sursvenskan i mångt och mycket präglas av den typ av fundamentalitiska feminister som jag har intet till övers för, enfaldens feminister.

För övrigt tycker jag att Svenska Fotbollförbundet i Karl-Erik Nilsson – jämfört med företrädaren Lars-Åke Lagrell – har fått en riktigt dålig ordförande.

4 reaktioner på ”Som att slå på en liggande!

  1. Bra! Vi är uppenbarligen synnerligen överens i ämnet – som också kan noteras på min blogg gunnar.bernstrup.wordpress.com – där jag även i morgon ägnar mig åt frågan. Anja Gatu måste i längden kosta Sydsvenska mycket.

  2. Magnus

    Gatus text är utomordentligt märklig. Beskyllningen/insinuationen hon öppnar med, att Zlatan försökte köra ihjäl henne och Sjögran med sin lyxbil för ett årtionde sedan, är på gränsen till öppet förtal, och den är ju central för hela uppbyggnaden av hennes retoriska glansnummer. Om det inte är juridiskt åtalbart så är det i varje fall snaskigt som tusan, och krönikan kommer utan tvekan att kosta Sydan tusentals prenumeranter och lösnummerköpare.

    Jag påpekade i ett återhållet argt mejl till Anja Gatu att hon rör sig nära förtalet här, och att Zlatan faktiskt har rätt när det gäller damfotbollens status i konkurrensen mellan olika sporter. Det lönar sig aldrig att tro att man kan ändra på verkligheten bara genom att förbjuda vissa saker att sägas. Så länge det inte handlar om öppet hatbrott/hets mot folkgrupp, och det gjorde det verkligen inte här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s