Ny hatkrönika från Sursvenskans sportchef

Standard

Hon har gjort det igen. Ännu en hatkrönika från feministen som älskar damfotboll som  hon vill jämställa med herrarna. Av två krönikor från Anja Gatu i dagens Sursvenskan är den ena ännu ett rent hatinlägg mot MFF-aren Miiko Albornoz efter det att han tagits ut i en landslagstrupp av Erik Hamrén.

För ett år sedan förde Gatu liv om att Albornoz då var uttagen till en trupp ”trots att han väntade på att ett åtal skulle väckas mot honom”. Albornoz fick då en villkorlig dom ”för sexuellt utnyttjande av barn” (citat Gatu). Att tjejen var medveten om och med på händelsen ursäktar naturligtvis inte, men är ändå fakta. Sedan dess har Albornoz avtjänat och sonat sitt straff. Men Gatu lyckades ändå hetsa mot honom när han fick göra comeback i MFF och bidrog till hatreaktioner från bortapubliken mot Albornoz.
Nu är det dags igen. I dagens Sursvenskan tar Gatu åter upp ”att han var misstänkt för våldtäkt mot barn” trots att hon är väl medveten om att det inte handlade om någon våldtäkt och att tjejen som sagt själv var med på det.
Än en gång försöker hon uppmana till hatreaktioner, än en gång strör hon salt i såren på den här flickan som förstås drabbats hårt av medias skriverier. Vem tänker på henne? I alla fall inte Anja Gatu!
”Ingen bör dömas på livstid även om jag jag inte tycker det är lika självklart att dömda brottslingar ska spela i landslaget som i sina klubbar”, skriver hon också. Men vad är det hon gör? Jo, hon om någon dömer Albornoz till livstid genom att åter dra upp det skedda som fått än mer tragiska konsekvenser genom Gatus skriverier.
Hon drar – naturligtvis! – också upp fallet med misshandelsdömde Alexander Gerndt och efterlyser ”en tydligare linje från förbundets sida”.
Det här är med garanti inte det sista får läsa från Anja Gatu i den här frågan. Hon har säkert fria händer från Sursvenskans chefredaktör, siffernissen Lars Dahmén som inte har någon journalistisk bakgrund, att gå vidare med sin hatfulla skriverier. Att protestera hos Dahmén är för övrigt inte lönt. Han klarar inte av att svara på varken brev eller mail.

Vad Gatus andra krönika i dag handlar om? Damfotboll, förstås! Hon och hennes lille knähund Max Wiman öppnar sporten med två helsidor om namnbytet från LDB FC Malmö till FC Rosengård!

Annonser

En reaktion på ”Ny hatkrönika från Sursvenskans sportchef

  1. Bo Svenningsson

    Instämmer till fullo i krönikörens bedömning av Anja Gatu. Hon är en katastrof.
    Detta tills. med några andra kvinnlig chefer på SDS ledarredaktion och kultur, för att inte tala om nollan till chefredaktör, som även han fick en välförtjänt av hyvling av PK, gör det lätt att säga upp abonnemanget. Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s