Fotbollen elaka tankar föder…

Standard

”Jag har sedan jag fyllde nio år följt landslaget och jag har kunnat se den internationella fotbollen. Jag har den kunskapen och har själv spelat fotboll på hög nivå, då har jag den kompetensen att bedöma det här.”

Björn Ranelid, ständigt denne Ranelid. Han får utgjuta sig i Radiosporten och tryckt media. Ovanstående uttalande läser jag i Expressen efter Sveriges förlust i playoffmatchen till VM mot Portugal.
Han dömer ut svenskarna totalt. Meddelar att han gick från Friends Arena när Portugal gjorde 1-0. ”Någon gång måste någon i Sverige säga ifrån, när det är så uppenbart att det finns sådana brister i ett lag. Vi räcker inte till vad gäller teknik, snabbhet och konstruktivitet. Vi har inga spelare som kan utmana. Ta en kantspringare som Kacaniklic – han har för små marginaler och duttar med bollen och räcker inte till”, sa han till Radiosporten.
Han har gjort en match med MFF:s A-lag och i hans självcentrerade värld är detta förstås en hög nivå som gör honom till expert på internationell fotboll. Det lär ha handlat om en enstaka vänskapsmatch. Det är ungefär som om jag skulle påstå att jag är expert på Ranelids författarskap eftersom jag läst cirka 20 sidor i en av hans böcker men inte klarat av att fortsätta. Kommer inte ens ihåg vad den heter.
Vad är denne fasansfullt egotrippade person inte expert på – han ställer upp i alla sammanhang, bara han får synas. Let’s Dance, Eurovision Song Contest, ett av TV-kanalernas dussintals matprogram etc, intet forum tycks honom främmande. Förutom att han tycker sig vara Guds gåva till mänskligheten som författare.
Lite märkligt är det att han inte tycker att Erik Hamrén ska avgå som förbudskapten. Jag menar, ingen skulle väl vara en bättre ersättare än Björn Ranelid! Eller finns det trots allt en viss limit för hans egocentritet. Herrrrrregud!
Att Hamrén ska avgå tycker däremot Karin Pettersson i Aftonbladet. Hon är politisk chefredaktör för tidningen och själv fallet måste hon politisera även den här fotbollsmatchen, precis som hela tidningen genomsyras av en socialistisk vänsterlutad agenda. På ledarsidan i gårdagens Aftonbladet utgjuter hon sig över Erik Hamrén och saknar förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck. ”Ju tröttare jag har blivit på Erik Hamrén, desto mer har jag tänkt på hans företrädare Lars Lagerbäck.” Pettersson fortsätter: ”Lagerbäck byggde laget långsiktigt, satsade på en stark defensiv och  behandlade alla lika.”
Om Erik Hamrén skriver hon: ”Erik Hamrén är en lirare med fräsigt knuten halsduk och ett Percy Nilegårdskt managementsvammel. Han verkar inte ha någon riktig spelidé och han byter backlinje lika lättvindigt som en Stockholmsmoderat säljer ut en vårdcentral.”
När Lagerbäck avgick citerade hon sin kollega Simon Bank på sportredaktionen som tyckte att Lagerbäck ”var en teknokratisk folkhemsfotbollsfarbror” och jämförde honom med Tage Erlander.
”Det är möjligt att jag är politikskadad”, skriver Karin Pettersson också, och se där, fick vi inte några sanningens ord också!

Vilka elaka tankar fotbollen kan föda. Även hos mig, tydligen. Men nu ska jag sluta positivt. Anja Gatus krönika i dagens Sursvenskan gillade jag. På allvar!

2 reaktioner på ”Fotbollen elaka tankar föder…

  1. Gunnar Carlsson

    Jo, han är bra Ranelid – bra jobbig, alltså…
    Fast i grunden är han ju bara en narcissist som utnyttjar det faktum att han bereds plats i media, och det i sin tur på grund av att människor frivilligt ser honom på TV och läser om honom i tidningarna. Jag byter kanal eller bläddrar förbi så fort jag ser karlen…

    Fast ännu värre är ju allt malande med och om en viss Northug. Dessvärre är det så illa ställt med skidsporten att han måste triggas att kasta dumheter omkring sig för att hålla intresset med liv. Nu får vi genomlida ännu en säsong med ett påhittat skidkrig mellan Sverige och Norge konstruerat av en handfull redaktörer som jagar spaltutrymme. Patetiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s