Galoppens dödgrävare kör över sina egna!

Standard

Hemma från lunchgaloppen på Jägersro. Sista tävlingsdagen kanske? Nä, men avtalslöst tillstånd och det ska bli intressant att följa vad som händer på söndag, en tävlingsdag  som galoppen försöker dölja.

Inte en rad i dagens program om att det faktiskt är sex löpningar på söndag. I programmet utannonseras nästa tävlingsdag söndag 10 november. Kanske är det så att galoppen vill ha så lite folk som möjligt nu på söndag eftersom man fruktar kaos?!
Jägersrotravet ställer inte upp med personal längre. Galoppen får själv snacka med totopersonalen vilka som vill jobba. Det gör inte totochefen Peter Persson och galoppen lär ha städslat nå’n dam från Halmstad som tydligen har vikarierat någon gång som totochef på Göteborg Galopp.Travet kommer klokt nog inte att försöka sabotera söndagen även om det finns ”militanta” hästägare och tränare som gärna sett att man t ex ställde ut en massa bilar på galoppbanan. Då skulle man hamna i en ännu mer ohållbar situation och skadeståndskraven skulle dugga tätt som ett höstregn.
Jag skyller allting på galoppen. Det VAR galoppen som sa upp avtalet med travet. I en efterhandskonstruktion försöker man hävda att man ville ha en omförhandling av det gällande avtalet i Jägersro trav & galopp, som nu inte finns längre som organisation. Första klassens skitprat. Antingen säger man väl upp avtalet. Eller så begär man en omförhandling. Galoppen valde det förstnämnda. Man kan ju inte först säga upp ett avtal och sedan begära omförhandlingar. Då finns det ju inget avtal att omförhandla. Ganska elementärt. Eller—?
Galoppens dödgrävare på Jägersro är Skånska Fältrittklubbens ordförande Jacqueline Henriksson, en högmodig madam som numera tror sig större än den galopp hon är satt att representera. Hon backas på det lokala planet upp av – i första hand – Håkan Birger, en gammal knekt som inte direkt tillhör intelligensreserven.
Enligt insidesrapporter från förhandlingarna har man vid flera tillfällen varit ytterligt nära en överenskommelse när man skilts åt. Bara för att vid nästa träff stå mil ifrån varandra igen. sedan Henriksson då kommit med helt nya krav. Säkerligen är det galoppförbundets överpamp Hans Hansson, Den Otrevlige själv, som bestämt så.
Med spänning avvaktar jag vad som händer på söndag. Får vi se överkuckon Hansson sittandes på en traktor, hans marionett Henriksson i en totolucka och svassaren Birger vid ett  vändkors?

Men – allvarligt talat – det är inget annat än en skandal att galoppens företrädare kör över sina hästägare, tränare och andra aktiva och saboterar hela sportens framtid. Det är ju det som händer!

Annonser

2 reaktioner på ”Galoppens dödgrävare kör över sina egna!

  1. Michael Johansson

    Jag håller med Dig.
    Det finns inget annat epitet än SKANDAL !
    Om jag hade varit hästägare inom galoppen hade jag undersökt möjligheterna att ställa de ansvariga till svars och begärt ett skadestånd som de ansvariga skulle stå för personligen.
    Egen prestige får inte gå före hästägarnas intressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s