Handbollen slår fotbollen – men inte i Sursvenskan!

Standard

handboll
Jag var på handboll i går. Det var många är sedan jag var i Baltiska Hallen. HK Malmö mötte Önnered i Elitserien. Jag kan väl inte direkt säga att jag blev imponerad.

Men… IFK Malmö, höll jag på att skriva, menar förstås HK Malmö, har ännu inte förlorat en match i årets serie trots att man mött topplagen HK Drott, IFK Kristianstad, Ystads IF och Lugi, spelat oavgjort mot H43. Det är banne mig starkt. Helt klart har årets nye tränare, förre landslagsesset och en av världens bästa lirare Magnus Andersson lyckats väldigt väl med sitt lagbygge. Det är imponerande. Att matchen i går mot bottenlaget Önnered var en riktig ”biermatch” förändrar inte detta.
HK Malmö kom till genom en sammanslagning av mitt gamla lag, spelade där fram till 1959 (fy f-n vad tiden går!) och Malmö HP (Handbollspojkar) 2007. Fick förra året kvala sig kvar i Elitserien och har i år överraskat stort. Hittills. är kanske bäst att tillägga, man är väl luttrad…
Lite nostalgiskt var det att återse Baltiska Hallen, som genomgått en viss uppfräschning ”se’n sist” men saknar moderniteter som t ex riktig bar- och restaurangverksamhet. Som dagens publik vill ha i en arenaidrott på hög nivå. Men det här är förstås ett ekorrhjul, dåligt med publik och en omöjlighet att få lönsamhet. Det var väl så där en 40 år sedan IFK Malmö lockade fyratusen till t ex möte med en annan gammal storhet som Hellas i Baltiskan.
Trevligt att se att HK Malmö nu har övergett dom gräsliga ”holkärmarna” på sina svarta tröjor som påminde om hystasporten korgboll, ”En modell från något danskt lag”, sa IFK-veteranerna Gert Jönsson och Tommy Thysell som inte övergett sporten utan numera är medhjälpare även i HK. Nu ser det ut som riktigt idrottströjor igen!
HK Malmö vann i går också publikmatchen mot LDB FC, damfotbollslaget som spelade en match i Champions League på Malmö Stadion andra sidan gatan. 747 i Baltiska Hallen, Att vare sig LDB eller HK Malmö kunde konkurrera med Malmö Redhawks möte med Mora i Malmö Arena med 4.420 var förstås helt väntat. Hockeyn spelar i en annan publikdivision än damfotbollen. och handbollen.
Men jag kan inte låta bli att återkomma till en gammal käpphäst. I Sursvenakan i dag fick damfotbollen två helsidor. handbollen en dryg halvsida, man hade inte ens målgörare och serietabell på resultatsidan, och ishockeyn fick 3/4-sida.
Sedan LDB säkrat sitt guld (grattis, och det är ärligt menat!) hade Sursvenskan åtta (8) helsidor plus förstasidan. Man gjorde tillochmed om C-delen för att inleda med dom hör sidorna. Sportchefen Anja Gatu jämför i tid och otid damfotbollens förbundskapten Pia Sundhage med fotbollens Erik Hamrén. Jag behöver knappast skriva vem hon hissar och vem hon dissar. Pia Sundhage har gjort det bra, inte tal om annat. Men i Sursvenskan med sina extremfeminister Anja Gatu och marionetten Max Wiman i spetsen fortsätter man med dårars envishet att jämföra dom två fotbollsdisciplinerna.

Undrar hur mycket damfotbollens sponsorer Kent Widding-Persson och Dan Olofsson egentligen sponsrar Sursvenskan med?!

PS! Den 9 november flyttar handbollen in i Malmö Arena för ”Slaget i Malmö”. Två Elitseriematcher till priset av en, 100 kronor. Malmö HK mot HK Drott och Ystads IF mot IFK Kristianstad, Uppemot 10.000 på läktarna då?!

Bild: PETER KASTENSSON

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s