En kväll med värme och glädje

Standard

Palladium låg
Härlig kväll på Palladium i går. Jazz Vocal Unit med Peter Asplund, Vivian Buczek, Viktoria Tolstoy och Svante Thuresson. Fyra glada sångare på scenen som spred sin värme och glädje till en fullsatt salong.

Kompet, det fina kompet får inte glömmas! Claes Crona på flygeln, Mattias Svensson på basen och Rasmus ”Älsklingen” (sa fru/sambo Viktoria) Kihlberg på trummorna. ”Nu kör vi”, sa Hip Man Thuresson. Och som man körde! Här kom den ena pärlan efter den andra från The American Songbook, musikaler Duke Ellington, Dizzy Gillespie (Peter Asplund hade förstås sin trumpet med sig!) och bebop, you name it!
Nej, det handlade in om någon kopia av Manhattan Transfers. här är det fyra solister som kommit tillsammans för att både ha skoj själva och dessutom frikostigt bjuda publiken på godbitarna. Tillsammans, som duo och som solist.
Lite axplock: Hallelujah I Just Love Him So, Viktoria Tolstoy med en av mina favoritbasister Mattias Svensson, han ska inte bara höras utan också ses! The Way You Look Tonight, scatsong med Peter Asplund och Vivian Buczek, Hello Young Lovers med Svante Thuresson, Charlie Chaplins Smile med Peter trumpet och sång med Viktoria, All That Jazz och Billy Strayhorns Take The A-Train med alla fyra. Plus som extranummer efter stående ovationer When The Saints Go Marchin’ In.
Sångarna gav också generöst med möjligheter för sina skickliga ackompanjatörer Claes Crona, tidigare nämnde Mattias Svensson och Rasmus Kihlberg att visa sina solistfärdigheter. Det här var bra. jäkligt bra!

En anmärkning dock, som inte har med artisterna att göra. Ljudet var inte hundraprocentigt. Flygeln lät för mycket högt ”plinkande” i distkanten. Jag tyckte dock att det blev bättre efter pausen.

Bild: PETER KASTENSSON

Annonser

2 reaktioner på ”En kväll med värme och glädje

  1. carlonw2013

    Har läst så många superlativer gällande den konserten.
    Den lysande organisten Sven Inge Frisk menade till och med att det var den bästa konsert han hört på väldigt länge.
    Och han har hört en hel del från olika genrer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s