Fotboll, handboll och så Ludde…

Standard

Malmö är ju en rätt bra stad idrottsmässigt sett. Jag menar, MFF, Malmö HK och Lutfi Kolgjini. Och så finns det visst ett damfotbollslag också. Jaja, jag vet att det heter Ldb FC.

Att MFF kommer att vinna Guld i fotbollsallsvenskan är Skånemedia helt överens om idag. Igen! Annat ljud i skällan var för inte så länge se’n då MFF förlorade hemma mot Djurgården. Sportredaktionerna befolkas inte direkt av nyansernas mästare, om man så säger.
Jag har genom att vännen Fille är generös med att  öppna sitt hem för en som inte vill gynna bondfångarna Viasat, C’More och allt vad nu olika betal-TV-kanaler heter haft möjlighet att se MFF:s senaste matcher. Och visst vinner man guld i år. Efter höjdarmatchen mot HIF var det väl rent spelmässigt närmare ett lågvattenmärke igår, men till slut slog man i alla fall ett duktigt försvarande Mjällby med ett mål.
Missar man nu guldet är så är det banne mig tjänstefel. Det gick till och med att förstå vad tränaren Rikard Norling sa efter matchen och det är förtröstansfullt. Man har ju faktiskt råd att förlora en match, det kan till och med jag som inte är något matematiskt geni räkna ut. Då kan Djurgården ta full pott – det gör man inte! – och ändå inte nå ifatt.
Lennart Johanssons Pokal kommer att delas ut i Malmö efter sista matchen hemma mot Assyriska!

Malmö HK har inlett sin säsong i handbollens Elitserie minst sagt strålande. Överraskande bra! Bortaseger mot svenska mästarna Drott, hemmaseger mot tippade topplaget Lugi och oavgjort borta mot likaledes topptippade Ystad. Kanske finns det möjlighet att återerövra en del publik från ishockeyns Rödhökar? Det är väl för tidigt att redan peka ut Malmö HK som ett lag för den absoluta toppen, men Magnus Andersson har helt klart inlett sin tränarkarriär (blott ettårig?) hos ”dom gamla gulingarna” på bästa sätt.  Apropå tröjfärger och sånt – Malmö HK har enligt mitt förmenande seriens i särklass fulaste matchställ i sina reklamplottriga svarta tröjor med asfula holkärmar. Låt korgbollen var ensam om den tröjmodellen. Brynja nästa?

En liten parentes när det gäller Redhawks. Har inlett sin allsvenska lite si och så. Spelade ju ut Södertälje i går – men var det verkligen genomtänkt att spela  den matchen samtidigt som MFF drog över 15.000 till Swedbank???

Lutfi Kolgjini har varit dom positiva rubrikernas man inom travsporten i höst. Först hade han en rekordauktion hemma på sin gård i Vomb, som han följde upp med att vinna Svenskt Travderby med Mosaique Face. Den hästen visade sig sedan vara bäst i Europa när han och Ludde vann Grand Prix de l’UET, Europaderbyt, på Solvalla på söndagen med drygt 1,7 millar i segepremie. I går vann också Juggle Face, som tränas och ägs av Ludde, ett stort lopp i Paris värt 330.000 kronor. Lutfi Kolgjini är en av våra största och skickligaste tränare och dessutom en man med hjärtat på rätta stället.
För det som jag allra mest vill hylla Ludde för är hur han fick 23–åriga Ina Scot – en av våra största travstjärnor genom tiderna – att återvända för sina sista år till Sverige från Tyskland för att komma ”hem” till sin gamla skötare Carola Dahlström. Dotter till Ina Scots alltför tidigt bortgångne tränare Kjell P Dahlström. Det ordnade Ludde genom sin kontakter med Michael Schröer som efter Kjell P:s bortgång köpte Ina Scot för avelsverksamhet i Tyskland. Det här säger inte så lite om Lutfi Kolgjinis storhet även som människa.

Ja, så var det där med LdB FC. Som vinner damallsvenskan i år. Men det skriver Sursvenskan och dess feminister med Anja Gatu och Max Wiman i spetsen så trevligt om, så det överlåter jag till dom…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s