Katastrofen åter på Sursvenskan

Standard

Jag har varit rätt slö med den här sidan ett tag. Men nu måste jag igång. Katastrofen Anja Gatu är tillbaka efter semester och är nu igång med sin ultrafeminism i Sursvenskan igen.

I dag jämför hon damfotbollens förbundskapten Pia Sundhage med herrarnas Erik Hamrén. I Gatus värld utfaller – förstås! – det här inte till Hamréns fördel. Gatu blir förvirrad när hon lyssnar till Hamrén och undrar om spelarna blir lika förvirrade. Så illa tror jag dock inte om spelarnas intelligens…
”Säger han någonsin något med substans?”. undrar hon om Erik Hamrén. Han blir bl a kritiserad för att han tyckte att Anders Svensson var ”duktig”. Gatu vet inte om hon tycker adjektivet ”duktig” är att eftersträva som fotbollsspelare. Och så jämför hon med Sundhage.
Gatu skriver: ”Pia Sundhage drar sig inte för att kritisera sina spelare offentligt, men hon gör det med värme och på ett sätt som gör att hennes förtroende för spelarna är obestridligt. Det är uppenbart att de också känner det.” Om Hamrén: ”Kanske klarar Erik Hamrén av att inför spelartruppen förmedla sin spelidé och syn på fotbollen som något mer än att det är viktigt att ha rätt attityd.”
Pia Sundhage må vara verbalt skickligare än Hamrén. Hon höjdes till skyarna av en enig sportjournalistkår och det var det någon kritik som framfördes så var den väldigt inlindad. Det var liksom så, att Sundhage fick inte kritiseras. Trots att hennes lag gjorde fiasko för i EM på hemmaplan! För visst var det ett magplask att, uppbackad av en förblindad presskår, åka ut i semifinalen.
Jag föredrar faktiskt en förbundskapten som åstadkommer resultat, dessutom i en globala form som herrfotbollen utgör. Det kvittar hur mycket Gatu och hennes gelikar anser att damfotbollen ska jämställas med herrfotbollen. Men så är ju faktisk inte sanningen.

Det kan fortfarande bli ett magplask för herrarna också. om man förlorar mot Kazakstan och inte går till VM i Brasilien. Men att spela ut Hamrén mot Sundhage det sker inte i min värld. Jag är dock egentligen inte förvånad över att det händer hos en person som begränsas så av sina feministiska tankegångar som Anja Gatu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s