Tankar i morgonväkten…

Standard

Tidig morgon efter sen arbetskväll på Jägersro med ännu en strålande – och strilande! – Åbergsafton. Ska vara i Lund klockan åtta för en ny datortomografi av bröst och lungor. Jag börjar vänja mig vid alla läkarbesök och undersökningar. Är det inte det ena så är det det andra. Lymfan, lungorna, prostatan, levern och en hjärtspecialist som senaste ”tillskott”….  Almanackan börjar fyllas på.

Men skit samma, man får vara tacksam för att bli undersökt. Vad resultaten sedan blir är det inte mycket att göra åt. Bortsett från att jag har svårt att riktigt få luft, så mår jag bra. Bara så ni vet.
Väntar på att klockan ska bli halv sju så att jag vågar duscha utan att någon granne kanske reagerar. Fast det har jag aldrig varit med om, det är lugnt i det instängda huset på Sergels väg. Jag hör att det droppar ute, så det regnar troligen men jag har inte en chans att kolla det genom den mjölkvita plast som häftats fast på mina nya fönster i väntan på att det slutliga fasadjobbet ska bli klart och dom nya balkongerna komma på plats. Men det är lite jobbigt med 27-28 graders innetemperatur när det inte går att släppa in nytt syre.
Åbergskvällen hade alla möjligheter att på nytt bli magisk. Men alla jävligheters jävlighet, så nog fan skulle det bli regn. Några rejäla regnskurar gjorde en skön kväll med över 13.000 personer på plats till ett litet blött helvete. Himlens portar öppnade sig flera gånger. Den fartfest som förebådades med segertiden på  lite drygt 1.10 i alla loppen före V75 kom av sig till huvudloppet. Inte bara för att Örjan Kihlström tilläts att trolla bort ett halvvarv i ledningen med Commander Crowe som tog sin andra raka seger i loppet. Örjan är en mästare!
Glada var väl dom försäljare som laddat upp med regnskydd men det hade varit bättre om dom hade fått behålla sitt lager i ograverat skick. Men, den enes död… eller hur det nu är man  säger.
Men visst är det något speciellt med Åbergskvällen på Jägersro, något man längtar efter under trista vintermånader. Man jobbar stort för att få en internationell hög klass på hela kvällen och det lyckades man med igen. Sportchefen Mats Ahlkvist och hans team ska ha stor credit  för sina ansträngningar. Därför känns det taskigt när inte vädergudarna eller vem som nu bestämmer inte vill vara med och leka. Men det kom ändå cirka 2.000 personer mer i år än förra året till Åbergskvällen. Fast det kanske var ännu sämre väder då? Jag minns inte.

Så, nu har jag väntat in halvsjuslaget. Dags för tvagning och så hinner jag nog tanka upp bilen och ändå vara i god tid till Lund. Wish me luck!

2 reaktioner på ”Tankar i morgonväkten…

  1. Lars Wahlberg

    Håller tummarna för dig. Hoppas kunna läsa din blogg i många år till. Alltid intressant och roligt att ta del av dina åsikter. Hoppas det går bra idag.
    Lars W

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s