Ludde satte färg men Nahar var bäst

Standard

Lutfi Kolgjini och Raja Mirchi satte färg på Elitloppet. Ingen tvekan. Som sedan fick en mycket värdig vinnare i Nahar med Robert Bergh från Bergsåker. Hockeytvillingarna Sedins häst och bättre PR kan nog inte travsporten  få just nu. Det behövs!

Jag har tillbringat så där en 14-15 timmar framför datorn och TV-skärmen den här helgen. Det är inte hela tiden ett odelat nöje. Frivilligt, visst. men lite nödvändigt för att följa upp eventuella Jägersroframgångar till banans hemsida.
Dessa kunde väl räknas in stort sett på ena handens fingrar. Johnny Takters vinst i Harper Hanovers Lopp på lördagen med Nougat Ås och så Kolgjinis friska satsningar i försök och final av Elitloppet i dag. Där Raja Mirchi var smått heroisk i båda loppen. Knäckte ledande favoriten Timoko och Jos Veerbeck i sitt försök, vilket smygkörde Nesta Effe  med Roberto Vecchione från den ökånde dopingtränaren Holger Ehlert drog nytta av. Efter andraplatsen här satsade Ludde friskt igen i finalen. Jag kan inte säga att jag direkt grät (av sorg i alla fall!) när han och Raja Mirchi efter samma taktik i dödens knäckte ledande favoriten Sebastian K. med Åke Svanstedt och favoriten stapplade i mål som sist medan Raja Mirchi fick en femteplats värd 150.000 kr, lika mycket som andraplatsen i försöket var värd. ”Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge”, skrev Verner von Heidenstam och det var precis vad Ludde gjorde.
Sedan var Nahar bara bäst. Inget snack! Jäkligt fint tränarjobb av Bergh’arn.
Något fint jobb kan man inte beskylla Solvallas banveterinär Susanne Demmers för. En banveterinärs uppgift är att se till djurskyddet, att se till så att hästarna inte far illa. Hur i h-e kunde hon låta Commander Crowe starta??? I samråd med Solvallas måldomare, sa hon. Så fruktansvärt fegt av Kacke Nilsson och Susanne Demmers! Som  i fortsättningen väl aldrig kan köra ut en häst för hälta! Vad säger Jordbruksverket som tillsätter landets banveterinärer?!
Sändningarna i datorn, ATG Live,  och TV4, V75 Direkt, har jag väl inte så mycket att säga om. Man kan ju undra vad det egentligen kostar – räknade till cirka 11 reportrar och kommentatorer i TV4 och i liven var det väl en fem-sex stycken. Att det tyvärr regnade såg vi ju, man kan ju fråga sig varför TV4 då och då klippte in gamla publikbilder där solen sken? Man bröt båda gångerna för snack när Du Gamla Du Fria spelades vid invigningen (med fantastisk sång av en tjej, enligt Kolgjini) och vid segerceremonien efter Elitloppet. Inte för att jag personligen bryr mig så mycket om nationalsången, men jag kan tänka mig att det finns dom som tycker att det är klumpigt och okänsligt.
Jag förstår inte att så många beundrar Jessica Almenäs. Hon är ju bara ett störningsmoment som programledare (?) och pladdrar i ett i munnen på t ex Anders Lindqvist. utomordentlig kommentator i utomhusstudion, liksom förstås Stig H Johansson i referentboxen och Lennart Forsgren i ATG Live.

Slutligen förstår jag inte vad Friction hade i Elitloppet att göra. Hans plats borde tagits av amatörtränade Harry Haythrow. Här missade Solvalla en chans att få en medialt mycket intressantare – och mera formstark – häst!

Annonser

3 reaktioner på ”Ludde satte färg men Nahar var bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s