Kulturråd ger Malmö Stad antisemitiskt ansikte på nytt

Standard

Malmö Stad visar på nytt sitt antisemitiska ansikte. Nu i samband med Eurovision Song Contest då ännu ett kommunalt toppnamn från vänstersidan skänker Israels bojkottivrare legitimitet.

Den här gången är det kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcics tur. För några år sedan minns vi hur sta’ns starke man (snart ett minne blott, tack för det!) Ilmar Reepalu såg till så att en Davis Cupmatch i tennis mellan Sverige och Israel fick spelas inför tomma läktare. Omöjliggjorde därmed för Malmö att inom överskådlig framtid få något liknande arrangemang från Svenska Tennisförbundet.
Nu handlar det alltså om musik. Om än inte med samma konsekvenser som den beramade tennismatchen fick. Malmö Arena kommer inte bli öde. Men Daniel Sestrajcic kommer nästa vecka att delta i ett protestmöte med Palestinanätverket (där Vänsterpartiet=kommunisterna ingår)  mot att Israel tillåts delta i Eurovision Song Contest. Kulturnämndens andre vice ordförande Peter Österlin som är en feg moderat tycker att detta är OK så länge som kommunistkollegan skiljer på sina roller. Säger i Sursvenskan i dag, ”att det är en annan sak när en politiker som Ilmar Reepalu uttalar sig. Han representerar Malmö på ett annat sätt än vad Daniel Sestrajcic gör”. Bullshit!
Sestrajcic representerar väl Malmö i absolut hög grad när det gäller den här stora och intternationella musiktävlingen! Kommer han månne att sälla sig till eventuella demonstranter i närheten av Malmö Arena och iförd maskerande huva kasta sten och ropa slagord? Det är ju så hans autonoma kommunistsympatisörer brukar göra när man försöker hindra t ex demokratiskt beslutade demonstrationer från oliktänkande att få verka i fred.

Malmö har genom Daniel Sestrajcics ställningstagande som officiell representant för staden – vilket han är, allt annat är skitsnack! – på nytt tagit utrikespolitisk ställning i en svår utrikespolitisk fråga.

5 reaktioner på ”Kulturråd ger Malmö Stad antisemitiskt ansikte på nytt

 1. Rolf Liljeblad

  Tråkigt att man inte kan undra på vilka premisser Israel blir europeiskt (fotboll och schlager) utan att stämplas som antisemit. Det om något är väl hårdvinklat?

  • Rolf Liljeblad

   Kanske så, men sansade bedömare kan inte undgå notera hur Israel kör gräddfil i flera avseenden. När i FN 178 stater minus 2 högst demokratiskt kritiserar att Israel i strid mot folkrätten har invaderat ett folk och tillika begått kraftigt övervåld för att upprätthålla ockupationen, så håller inte antisemitsnacket. Varje annat land som gjort så hade haft FN, USA, Sovjet, Kina, NATO eller Sverige i arslet för övergreppen. Liksom för den gradvisa expropriationen av dess huvudstad, Östra Jerusalem.
   Att de invaderade bekämpar ockupanterna med att skjuta ”Kina-puffar” (verkningssvaga utrikiska överskottsmissiler) mot övermakten, gör dem till terrorister, medan många svenskar/europeer är för att bojkotta bosättningsproducerade varor och Israel t o m underlåter att ursprungsmärka en del exportvaror. Ty i det Heliga landet är alla överens om att ”hela världen är emot dem”.
   Fakta är fakta, men i fria fora kan man agera känslomässigt och agitera för personliga övertygelser och sympatier – vilket ärade Pekasten gör med stor energi!

   • Jag gör ingen Isarel-palestinsk bedömning. Men kulturrådets kommunistiske ordförande ska banne mig inte hålla utrikespolitiska tal med antisemitiska undertoner som representant för Malmö Stad som är värdar för ESC. Han presenterades som kulturrådets ordförande vid mötet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s