Det är travet som har taktpinnen!

Standard

Travet  har återtagit dirigentstaven på Jägersro. Galoppen försökte länge genom rena lögner och hot från nationelle ordföranden Hans Hansson och den lokala marionetten Jacqueline Henriksson styra den skilsmässa med travet som galoppen framtvingade genom att säga upp gällande avtal i Jägersro trav & galopp.

Vid Skånska Travsällskapets rekordlånga årsstämma måndag kväll på Jägersro presenterade advokat Claes Englund och Christian Ståhl från styrelsen tillsammans med VD Lars-Åke Mårtensson ett förslag för det framtida Jägersro som tog emot med unisont och rungande JA från stämmodeltagarna. Styrelsen har jobbat utefter beslut vid extrastämman i höstas, man har jobbar snabbt och i tysthet och nu kom man med ett väl underbyggt förslag.
I grunden kan sägas ligga att Malmö Stad säger sig vara positiva till att ändra detaljplanen för Jägersrområdet med ”Ridhallshörnan” och parkeringsplatserna, så att det kan bli möjligt för Jägersro att sälja mark  för att finansiera framtida ombyggnader. Under en förutsättning dock – att galoppen finns kvar! Detta skedde vid ett möte så sent som strax före påsk.
Claes Englund och galoppens advokat Johan Gadd har gemensamt arbetat fram ett ekonomiskt underlag för hur mycket galoppen ska betala för att hyra in sig på Jägersro. Det här underlaget ska presenteras för galoppen där Skånska Fältrittklubben har sin  årsstämma senare den här veckan.

JägersroNär galoppen har avslutat sin säsong i år påbörjas den 5 december ombyggnaden av travbanan på Jägersro. Den kommer att bli 1350 meter lång med vidare svängar och ett upplopp som blir 340 meter! Det här innebär också att galoppen får en längre bana, vidare svängar och ett längre upplopp, vilket naturligtvis enbart blir positivt. Dom nya bansträckningarna anses ur djurskyddssynpunkt mycket gynnsamma och travbanan har möjlighet att bli landets snabbaste. Den här omläggningen är kostnadsberäknad till 27 miljoner kronor, och innefattar då även ny banbelysning och och jättestor TV-skärm på innerplan. Enligt VD Lars-Åke Mårtensson finns  det en finansieringplan framtagen. Skissen ovan ger en föraning om hur bansträckningarna blir. Skissen är inte exakt utan bara målad på ett foto och tyvärr i låg upplösning.
Underlaget till ombyggnaden är ett förslag från Jägersros tidigare ordförande Claes Lundell som för övrigt välförtjänt utsågs till travsällskapets förste hedersordförande någonsin vid mötet. Det förslaget har sedan bearbetats av Lars Sandström, ATG:s och en av världens skickligaste banexperter. Den här ombyggnaden beräknas bli klar till april nästa år och fordrar att travbanan stängs under ett par veckor.
I kommande etapper kan det sedan bli tal om att ändra från vänster- till högervarv så att alltså målet blir vid Agnesfridsvägen där det blir utrymme sedan ridklubben och polisrytteriet flyttat enligt redan tagna beslut.
Presentationen av den nya bansträckningen togs alltså emot mycket positivt.
Ordförande Kerstin Peterson-Brodda hade annars en jobbig afton när det gällde styrelsevalen där det behövdes votering både för styrelse- och valberedningsplatser. Hon fixade det bra! Det slutade med att valberedningens förslag på nya styrelseledamöter Mats B Nilsson, Anne Haglund och Kent-Roland Nilsson antogs. Jag hade kanske trott att storhästägaren Lars Uggla som föreslagit som motkandidat skulle ta en av platserna, men han föll. Kanske på grund av bristande lokalknytning? Eller så anses han vara ”Unibetbefläckad”. Men Unibetgrundaren och storägaren Anders Ström – också på plats – är ju faktiskt medlem av Skånska Travsällskapet sedan i höstas.

Det kanske kan vara en försäkring för framtiden den dag som regeringen på allvar tar tag i den brännande spelfrågan gällande ATG:s spelmonopol. Om det nu är den trötte Reinfeldt och hans Allianskamrater eller Löfven med ännu så länge okända oppositionspolare som har makten efter valet 2014 när Jägersro redan har tävlat på sina nya banor några månader. Sossar eller borgare har ju för övrigt genom åren visat samma totala ointresse för att det ska gå bra för travet och galoppen som dignar under fiskal beskattning som är bland världens högsta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s