Sursvenskans hetsjournalistik

Standard

”Jag tror inte att delar av den publiken bryr sig lika mycket om att behandla honom med värdighet”. Det skriver Sursvenskans sportchef Anja Gatu i dag efter Miiko Albornoz återinträde i MFF i gårdagens match. Hon fortsätter att trakassera, direkt hotar och försöker hetsa göteborgarna mot honom.

Låt det vara sagt med en gång. Jag har ingenting till övers för Albornoz brott. Sex med 15-åring är straffbart. Men han har tagit sitt straff och tagits in från kylan av MFF och spelarna. Även mördare kommer ut i friheten sedan man avtjänat straff.
Inte oväntat handlar hennes krönika i dagens tidning enbart om Albornoz, inte om matchen mot Öster. Gatu har gett sig fan på att hon genom sina skriverier ska skapa en opinion. Hon har upptäckt att det stod folk med händerna i kors framför bröstet när andra applåderade Albornoz, att det fanns folk som inte reste sig och tackade honom när han byttes ut efter 80 minuter.
Det är ett underbetyg till Sursvenskans sportredaktion, till tidningens chefredaktör Lars Dahmén att man håller Gatu under armarna. När det gäller Dahmén kanske det kan ursäktas med att han inte är journalist, han är en räknenisse som enbart ska se till så att Bonnier ska tjäna så mycket pengar som möjligt genom att avskeda fler och fler journalister. Fast han är förmodligen bara en parentes i Sursvenskans historia, innan det blir en sammanslagning med Dagens Nyheter.

Dahmén har ju annars nu en gyllene chans att bli av med en journalist. Fast sist in-först ut är nog något som inte gäller Anja Gatu. Eller kulturens Rakel Chukri?!

Annonser

En reaktion på ”Sursvenskans hetsjournalistik

  1. Anja Gatu är närmast patetisk i sitt sätt att skriva. Hon kan tydligen inte släppa denna ”affär”. Att döma av hennes krönika, så har hon tydligen intervjuat samtliga i publiken vad det tycker i denna fråga? Mig har hon inte frågat! Men dra slutsatser som passar henne själv är hon bra på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s