Kvotering och åldersdiskriminering hotar Malmöfestivalen!

Standard

Jag trodde väl egentligen aldrig det skulle bli sant det jag förebådade för några månader sedan… Men nu är det ett faktum. Musiken vid Malmöfestivalen skall kvoteras. Hälften kvinnor, hälften män ska spela. Annars blir det inget!

Jo, det har Festivalgeneralen Pella Ström meddelat. Dessutom handlar det om ren åldersdiskriminering! Detta är inget annat än en ren skandal!!! Låt mig säga det med en gång; Pella Ström fattar inte ett jävla dugg!
Kommunen ska godkänna dom band som ska få spela i jazz- och bluestälten vid Malmöfestivalen. Det vill säga i tälten för Malmö JazzHouse och Hot House vid Södertull och Malmoe-Copenhagen Blues Connexion vid Amiralsbron. Kravet 50-50 kommer ingen av föreningarna att kunna uppfylla. Skånska Dagbladet har uppmärksammat det i dag.
Femininisten (vad jag hatar det uttrycket!) Pella Ström försöker styra föreningarnas musikval. Tror hon verkligen att det finns lika många kvinnliga som manliga jazzmusiker som spelar till exempel den klassiska jazzen (New Orleans, dixiland etc) som är föreskriven i stadgarna för Hot House Förening?! Det finns inte en chans att uppfylla det kravet.
Hot House logo1Gällande Hot House är det även en annan försvårande uppgift. Deras tält får inte ligga kvar det det legat tidigare. Det skall skuffas undan till Norra Vallgatan nere vid Rundan. Till platsen vid Södertull skall ungdomstältet från Raoul Wallenbergs Park flyttas. ”Ni måste inse att Festivalen sprungit ifrån er” har Pella Ström klart utsagt vid ett möte med föreningens representanter. Eller i klarskrift – ”ni och den publik som lyssnar på er musik är för gamla”! En en och skär åldersdiskriminering!

Hot House logo2Så vitt jag förstår – jag har avgått ur styrelsen för Hot House – innebär detta att Hot House efter 24 års Festivaldeltagande i obruten följd vid Triangeln och Södertull nu tvingas avstå deltagande. Ett av Festivalens populäraste inslag går hädan.

Roger Berg Big Band.låg

Roger Berg Big Band på Malmöfestivalen? Glöm det! Tre kvinnliga sångerskor räcker inte långt för kommunansvariga! Bild: PETER KASTENSSON

Så har hon lyckats igen, Pella Ström! Eller misslyckats! Hon blev utsparkad som oduglig PR-chef för Malmö Stadsteater (Hipp och Intiman) för några år sedan. Nu har hon hjälpt motståndarna till Malmöfestivalen genom att slå ännu en spik i kistan. För det lär nog bli så, att när Ilmar Reepalu inom kort lämnar som Malmös starke man så innebär det också slutet för Malmöfestivalen?!

För full bredd, klicka på rubriken!

Annonser

5 reaktioner på ”Kvotering och åldersdiskriminering hotar Malmöfestivalen!

 1. CeGe

  Borde gå att ordna genom att orkester- och föreningsmedlemmar tar med sig ett antal närstående damer/tjejer som sitter in och spelar på sked eller kastanjetter mellan låtarna. Men Pella kanske skall reglera hur mycket var och en får spela också?

  • Malmögrinchen

   Jap, Pellajöns Ström har figurerat som kvoteringsfanatiker tidigare. Inför förra årets festival trakaserade hon matstånden med att alla, även de som var specialiserade på kötträtter, måste ha ett vegetariskt alternativ. Dessa improviserade ”ögontjänarrätter” blev naturligtvis ofta något som snarare avskräckte från vidare konsumtion av vegomat..

   Som kreativ problemlösning föreslår jag att Blues- och Jazztälten löser det genom att låta de kvinnliga artisterna byta till nytt namn och peruk mellan olika sessioner. Detta bör vara en lösning som även de nitiska kvoteringsfeministerna i Malmö Kommun kan godkänna eftersom kvinnliga artister då kan få flerdubbelt gage jämfört med manliga musiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s