En blank lapp i kuvertet 2014?!

Standard

Vem ska man rösta på egentligen? 2014 och riksdagsvalet närmar sig snabbt.

Efter det att Stefan Löfven tillträdde som ordförande för sossarna i stället för olyckan Håkan Juholt tänkte jag i min naiva dumhet, att sossarna kanske ändå trots allt kunde bli ett alternativ till Alliansen och då M som i princip i alla år varit mitt förstaval. Men inte är så självskrivet längre efter Fredrik Reinfeldts alla krumbukter och flirter med bådde höger och vänster och kanske speciellt med miljöpartiklarna och fladdermusen Gustav Fridolin.
Men nä – S är inget alternativ längre. Detta sedan man tagit in Omar Mustafa i sin partistyrelse. Mustafa är som väl de flesta numera känner till ordförande i Islamistiska Förbundet och därmed öppet rasist. Visat i både ord och handling. Bland genom annat bjuda in föreläsare till Sverige som Yousef Al-Qaradawi. En islamsk teolog som Omar Mustafa beskrivit som ”väldigt balanserad i sin retorik”. Trots att Al-Qaradawi t ex kallar Hitlers folkmord på judar för ett ”gudomligt straff” och att han själv önskar få skjuta judar innan han dör. Mustafa har även bl a uttryckt att Sverige bör sända sina JAS-plan att attackera Israel. Vad i h-e har Löfven egentligen tänkt på???
Moderaterna är inte bättre. Man företräds i riksdagen av Abdirizak Waberi, en annan extrem islamist hemmahörande i Göteborg. Reinfeldt tycker det är helt OK att som Waberi tycka att en muslimsk man ska få ha fyra fruar, att han vill leva i en stat med islamistiska lagar. Waberi var dessutom tidigare rektor för en muslimsk friskola där det öppet förekom kvinnoförakt, att ”kvinnan oroar västerlandet”. M favoriserar alltså ”en fundamentalistisk version av islam i stället för en pragmatisk och modern version av islam”!
Jag kan aldrig tänka mig att ge min röst på partier som öppet stöder att Sverige går mot en islamisering, vilket både M och S gör genom accepterande av namn som Waberi och Mustafa som företrädesmän för partierna. Och både C – som väl äntligen tack vare Annie Lööfs förskolenivå försvinner nästa år – och Fp finner sig ju i allt vad Reinfeldt mumlar fram, så där är inga alternativ.

…och kom inte med SD eller V! Två extrempartier med bruna respektive röda våldstraditioner i sina garderober. I dagens läge ser jag inga andra alternativ än en blank lapp i röstkuvertet nästa år. Får väl söka finna hopp i att det ju faktiskt är drygt ett år dit...

5 reaktioner på ”En blank lapp i kuvertet 2014?!

 1. CeGe

  Ja, man baxnar över hur lättsinnigt det uppenbarligen går till inom riksdagspartierna! Läser i DN:
  ” Omar Mustafas kopplingar till personer med antisemitiska åsikter diskuterades inte i valberedningen, uppger Ebba Östlin, som var ledamot i valberedningen.
  – Jag hade inte kännedom om det, nej, säger hon.
  Vad tycker du om det?
  – Det är självklart att desto bättre underlag man har desto bättre blir beslutet, säger Ebba Östlin som dock menar att Omar Mustafa var ett bra val till partistyrelsen.”

  Östlin representerar liksom Mustafa Stockholm, och därmed kan man ju tycka att just hon själv borde ha sett till att det fanns relevant underlag om Mustafa. Men han är väl en kompis…

  Nu tror jag väl ändå att utgången bara kan bli en: Mustafa kommer att tvingas att dra sig tillbaka, allt annat vore politisk harakiri av partiledningen. Men liksom i fallet Firman Boys och AIK visar det sig hur lätt det är att begå misstag när man litar blint på att den demokratiska radarn är felfri.

 2. CeGe

  Oavsett vad stackars Fredrik gör i det här läget kan det vändas emot honom! Med tanke på att Waberi suttit ett tag blir det ju endera frågor om ”varför först nu” om han får gå, eller om han sitter han kvar så blir frågorna i stället om varför moderaterna gör en annorlunda bedömning än sossarna om Islamiska Förbundets verksamhet.

  Hade inte Billströmaffären varit så färsk så undrar jag om inte även Waberi fått gå, men orkar partiet med ytterligare en ”affär” på så kort tid? Fast just nu grävs det för fullt, gamla twitter samlas in o.s.v., så det kan hända saker!

  Det kanske mest intressanta är att kritiken mot Islamiska Förbundet inte minst kommer från muslimska källor, t.ex. journalisten Salam Karam, som i ett debattinlägg i GP bl.a. talar om ”Islamiska Förbundets vanställda bild av muslimer i Sverige” och redovisar deras grumliga syn på pressfriheten.

  Till detta kommer att tunga namn som bl.a.Anna.Lena Lodenius och Mona Sahlin verkar vara på bettet – ingen skulle väl komma på tanken att beskriva dem som ”islamofober”?

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1549136–skapar-forvrangd-bild-av-muslimer-

  • Malmögrinchen

   Ja Ulf Bjereld och ”Socialdemokrater för tro och solidaritet” där han är styrelsledamot i har uppenbarligen problem med sin ”värdegrund”

   Citat ur ”Manifest för Socialdemokrater för tro och solidaritet”:

   ”Vi strävar efter en värld utan över och underordning, utan klasskillnader, utan etniska och religiösa klyftor, utan ojämlikhet på grund av kön, ålder eller sexuell läggning, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.”

   Samma punkt ur ”Manifest för muslimska socialdemokrater” Även dessa en del av ”Socialdemokrater för tro och solidaritet” :

   ”Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan klyftor, ojämlikhet och förtryck på grund av hudfärg, religion eller kön, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.”

   Ser ni skillnaden? Det är Knappast någon tillfällighet att sexuell läggning strukits i det S-muslimska manifestet. Vilket hyckleri från de troende Socialdemokraterna. Uppenbarligen tycker man alltså att det är OK att ge troende muslimska medlemmar ett eget frikort för homofobi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s