Störst av allt är segern över sig själv

Standard

På tisdagen hyllades Johnny Takter på Jägersro för sin seger nummer 3.000. Men större än alla segrar över 3.000 konkurrenter är Johnny Takters seger över sig själv!

Johnny Takter var champion på Jägersro 1981-82, -84, -86, -89-92. De första fyra som förstekusk i pappa Bo William Takters framgångsrika stall, de fyra senaste som egen tränare. 2012 blev han det på nytt, det är är alltså 20 år sedan sist. I 2013 års tredje dag, på Åby, nådde han milstolpen 3.000 triumfer. ”Det är mycket stort för mig”, säger ha själv.
Han har haft sina ups and downs. Under några år in på det nya decenniet drogs han med betydande personliga problem och var borta månader i sträck från travsporten. Många befarade att det var för gott.
Men Johnny har rest sig och visat att han är en fighter. Han var tidigt ett världsnamn i sulkyn och han har inte blivit sämre. Frågan är om han inte är bättre än någonsin i dag, några och 50 år gammal! 2011 vann han sitt första Elitlopp, med Iceland från Stefan Melander på Solvalla. Som tränare hade han Nealy Lobell i fem raka Elitloppsfinaler! ”Efter Iceland kunde jag titta bakåt och vara nöjd med min karriär”, säger han själv.
Johnny Takter  har vunnit såväl World Trotting Derby (Johan Diedens Enjoy Lavec) som Peter Haughton Memorial i USA med hästar från lillebror Jimmy Takter, sedan flera år en av de absolut största travtränarna i USA. Höjdpunkter i den karriär Johnny är mitt i är förstås också hemmavinsterna på Jägersro med Matiné i Hugo Åbergs Memorial 1985 och Svenskt Travderby med Commander Crowe 1997. Flera storlopp i Italien togs hem med Diedens Kramer Lavec”Jag har kämpat hårt för att komma tillbaka som champion på Jägersro men jag har också fått köra väldigt många bra hästar. Har flera tränare att tacka för det här, jag har ju ingen stortränare som jag är förstekusk hos”, säger Johnny som var något av en mentor för Erik Adielsson när Erik började sin karriär och vann sitt första lopp 1992 med Mirandas Pride som tränades av Johnny Takter. Erik och hans pappa Hans blev senare ett stort stöd för Johnny när han började vägen tillbaka efter årslång frånvaro i depression och vann första loppet i comebacken i mars 2006 på Charlottenlund i Köpenhamn.
Det råder inget tvivel om att Johnny Takter trivs med sin tillvaro i dag, han utstrålar harmoni och säkerhet. Han är ett tacksamt ”intervjuoffer” i segerintervjuer och i Trav-TV, har alltid något eftertänksamt att säga.

Johnny Takter är en god vän som jag önskar all lycka i framtiden tillsammans med sambo Jenny Karlsson och deras son Jordan.

TakterFrån det glada 80-talet – Bo William Takter med sönerna Johnny och Jimmy.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s